De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘iPhone krijgt in 2022 of 2023 periscopische camera voor optische zoom’

Michel van 't Klaphek
14 juli 2021, 10:50
1 min leestijd
‘iPhone krijgt in 2022 of 2023 periscopische camera voor optische zoom’

Apple werkt aan een iPhone met periscopische camera. Met zo’n camera kun je inzoomen op foto’s en video’s, zonder dat de kwaliteit achteruit hobbelt.

Lees verder na de advertentie.

Apple werkt aan iPhone met periscopische camera

Patently Apple heeft ontdekt dat Apple Amerikaanse patenten voor een iPhone met periscopische camera heeft ingediend. Zo’n cameraysteem blinkt uit in het dichterbij halen van beelden met (nagenoeg) geen kwaliteitsverlies. Periscopische camera’s worden daardoor ook wel ‘zoomcamera’s’ genoemd.

In de patenten zet Apple uiteen hoe het systeem moet gaan werken. Het bedrijf probeert licht dat door de camerasensor wordt opgevangen te ‘vouwen’ zodat de optische zoommogelijkheden worden opgerekt.

Hiervoor gebruikt Apple een prisma. Deze buigt het beeld zodat de camera in de platte behuizing past. Net als bij een periscoop in een onderzeeer kun je zo ‘om een hoekje kijken’.

Periscopische technologie moet ervoor zorgen dat toekomstige iPhones meer optische zoom hebben. De huidige toptoestellen, de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max, kunnen 2 en 2,5 keer optisch inzoomen.

In vergelijking: de Huawei P40 Pro Plus heeft een periscopische lens en kan maar liefst 10 keer optisch inzoomen. Ook de Samsung Galaxy S21 Ultra kan dankzij een periscooplens 10 keer inzoomen zonder kwaliteitsverlies.

Geruchten stapelen zich op

Patently Apple schrijft dat de iPhone-maker de technologie in 2022 of 2023 heeft uitontwikkeld. Dit valt samen met eerder uitgesproken verwachtingen van kenners.

Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelde eerder al dat de iPhone in 2022 een periscopische lens gaat krijgen. Later kwam hij hierop terug door de nieuwe technologie een jaartje naar achter te schuiven.

Het laatste nieuws over Apple:

Bron afbeelding: EverythingApplePro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen