iPhone 15 Pro (Max) wordt gloeiend heet – dit is er aan de hand

Maurice Snijders
27 september 2023, 15:56
2 min leestijd
iPhone 15 Pro (Max) wordt gloeiend heet – dit is er aan de hand

De nieuwe iPhone 15 Pro (Max) wordt volgens veel gebruikers snel te heet, ook al voer je geen bijzonder zware taken uit. Dit is wat je moet doen.

Lees verder na de advertentie.

Update: oververhitting is design-probleem

Recente analyses van Apple-expert Ming-Chi Kuo werpen nieuw licht op het oververhittingsprobleem dat veel gebruikers met de iPhone 15 Pro (Max) ervaren. Volgens Kuo zijn het thermische design en het titanium frame van het apparaat de boosdoeners.

Lees ook: Oververhitting bij de iPhone 15 Pro (Max): zo lost Apple het probleem op

Dit wijst op een structureel probleem dat wellicht niet met een simpele software-update verholpen kan worden, volgens de Apple-kenner. Er wordt gespeculeerd dat een oplossing mogelijk de processorsnelheid van de iPhone zou kunnen beïnvloeden, wat op zijn beurt de prestaties zou kunnen verminderen. De bal ligt nu bij Apple om dit hete probleem aan te pakken.

iPhone 15 Pro (Max) wordt te heet

Elk jaar wanneer er een nieuwe iPhone op de markt verschijnt, blijkt er wel een of ander probleem te zijn. Dit jaar is het probleem oververhitting, waarschijnlijk veroorzaakt door de A17 Pro-chip (zie foto hieronder). De iPhone 15 Pro (Max) blijkt namelijk extreem heet te worden, zelfs al wanneer je slechts een paar foto’s maakt of een paar berichten uitwisselt.

Oververhitting is normaal wanneer de processor overmatig wordt belast, zoals tijdens het spelen van een zeer zware en geavanceerde game of het renderen van een 4K-video. Maar volgens een groot aantal gebruikers worden de nieuwe Pro-modellen al erg heet bij het uitvoeren van zeer eenvoudige taken. En dat is natuurlijk niet normaal.

iPhone 15 Pro (max)

Er zijn inmiddels honderden gevallen

Toen we online op zoek gingen naar het probleem, vonden we talloze threads, zowel op verschillende social media-kanalen als op het officiële Apple Forum. Op het Apple Forum meldde één gebruiker dat zijn iPhone 15 Pro Max gloeiend heet werd, waarna maar liefst 604 mensen op de ‘Me too’-knop klikten. Volgens sommige gebruikers wordt de iPhone zelfs zo heet dat ze hem niet meer kunnen vasthouden.

Het hitteprobleem kan vrijwel zeker worden opgelost met een firmware-update, dus je hoeft je er eigenlijk geen zorgen over te maken. Maar voor nu is het natuurlijk wel vervelend. Hoe meer klachten er verschijnen en hoe meer er over geschreven wordt, hoe sneller we een oplossing kunnen verwachten. Vooralsnog hoef je dus niet meer te doen dan het probleem kenbaar te maken bij Apple en vervolgens nog even af te wachten.

Heeft jouw iPhone Pro (Max) ook last van abnormale oververhitting? Laat het ons weten in de comments!

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: ispazio.net
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15 Pro
Apple iPhone 15 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu