De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘iOS 17: Wallet en Gezondheid worden stukken beter’ (dit is waarom)

Yannick Chalkiopoulos
1 mei 2023, 11:58
3 min leestijd
‘iOS 17: Wallet en Gezondheid worden stukken beter’ (dit is waarom)

Volgens geruchten worden de Wallet-app en de Gezondheid-app in iOS 17 stukken beter. Wij vertellen je wat deze vernieuwingen zijn en hoe de nieuwe apps eruit komen te zien!

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Wallet en Gezondheid-app in iOS 17

Naar verluidt neemt Apple in iOS 17 een aantal apps op de schop, waaronder de Wallet en de Gezondheid-app. Vorige week voorspelde de doorgaans betrouwbare Apple-analist Mark Gurman al dat de Wallet een grote update krijgt in iOS 17. Daar is nu dus ook de Gezondheid-app bijgekomen.

Welke nieuwe functies precies naar de apps komen was nog niet duidelijk, maar nu zijn de eerste iOS 17-concepten van Twittergebruiker analyst941 opgedoken. Door deze concepten hebben we een idee wat we (misschien) kunnen verwachten van de nieuwe apps.

nieuwe wallet iOS 17

Wallet krijgt verschillende categorieën

Op de eerste concepten is te zien dat de Wallet voornamelijk overzichtelijker wordt. De app krijgt in iOS 17 een nieuwe menubalk onderin het scherm. In dit menu staan verschillende categorieën, zoals betaalkaarten, sleutels en ID-kaarten. Op die manier moet het makkelijker worden om een pas snel te vinden. Nu moet je nog scrollen tussen al je kaarten, maar dat is met de menubalk niet meer nodig.

Lees ook: Digitaal rijbewijs in Apple Wallet: eindelijk ook naar Nederland

Ook wordt er in de vernieuwde Wallet-app onderscheid gemaakt tussen kaarten en pasjes. Hierdoor staan je betaalpassen straks in een ander tabblad dan bijvoorbeeld toegangskaartjes of winkelpasjes. Zo vind je al jouw pasjes in iOS 17 straks veel sneller terug.

Gezondheid-app wordt veel duidelijker in iOS 17

Naast de Wallet-app krijgt ook de app Gezondheid een grote update in iOS 17. Op de eerste concepten is te zien dat Gezondheid veel duidelijker is geworden in de nieuwe iOS-versie. Waar je nu nog alle gezondheidsgegevens onder elkaar ziet staan in de app, vind je in iOS 17 alle gegevens in tegels naast elkaar. Zo kun je veel meer gezondheidsgegevens in één keer raadplegen.

Volgens de geruchten verandert niet de complete Gezondheid-app van Apple. Alleen het tabblad met het overzicht van alle gegevens wordt aangepast. De opties ‘Delen’ en ‘Gegevens’ blijven wel hetzelfde in iOS 17.

nieuwe gezondheidsapp iOS 17

Meer nieuws in iOS 17: vergrendelscherm delen

In iOS 17 worden bovendien een aantal (kleine) functies toegevoegd aan het vergrendelscherm van je iPhone. Het is straks mogelijk om jouw gepersonaliseerde vergrendelscherm te delen met vrienden. Zo kan je makkelijk een vergrendelscherm importeren dat je tof vindt, zonder het zelf na te moeten maken. Dit is al mogelijk bij de wijzerplaten van de Apple Watch en kan straks dus ook met je iPhone.

Lees ook: iOS 17: nieuwe dagboek-app komt naar je iPhone (en nog meer)

Daarnaast staan de verschillende vergrendelschermen in iOS 17 niet meer naast elkaar, maar vind je ze terug in een raster. Zo zie je straks meer dan negen ontwerpen tegelijk en kan je scrollen om een andere indeling te kiezen. Apple focust in iOS 17 dus voornamelijk op het overzichtelijker maken van verschillende functies.

iOS 17 vergrendelscherm

Nieuwe iOS-update verschijnt in september

Volgens de geruchten krijgen sommige apps (waaronder Wallet en Gezondheid) in iOS 17 een compleet nieuwe ontwerp. De update wordt zeer waarschijnlijk aangekondigd op 5 juni en is dan in september te installeren op alle iPhones die ondersteuning bieden. Ben je benieuwd of je iOS 17 op jouw iPhone kan installeren? Bekijk dan hier welke iPhones ondersteuning voor iOS 17 krijgen

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: 9to5mac
Bronnen afbeeldingen: 941, 941, 941
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu