De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Differential Privacy-functie van Apple is uit te schakelen

Rutger Otto
25 juni 2016, 16:03
1 min leestijd
Differential Privacy-functie van Apple is uit te schakelen

Differential Privacy stelt Apple in staat om kunstmatige intelligentie te ontwikkelen dankzij gebruikersdata, zonder inbreuk te maken op privacy. Er is nu iets meer informatie over de functie bekend.

Lees verder na de advertentie.

Differential Privacy-functie

Apple heeft Differential Privacy tijdens WWDC 2016 aangekondigd. De technologie gaat Apple helpen om data en gebruikspatronen te verzamelen voor een grote groep mensen, zonder individuele privacy te schenden. Toch is er nog veel onduidelijkheid over de functie en wat het betekent voor eindgebruikers. Recode biedt meer duidelijkheid in een artikel.

Ten eerste beslist elke gebruiker zelf of er data gedeeld mag worden met Apple. Differential Privacy is niet verplicht en kan in- en uitgeschakeld worden naar eigen keuze. Op dit moment verzamelt Apple geen data in iOS 9, daarmee begint het bedrijf in iOS 10.

ios 10 preview

Dit verzamelt Apple

Volgens Recode wordt de data op vier gebieden verzameld: als gebruikers nieuwe woorden toevoegen aan het woordenboek van hun telefoon, als gebruikers emoji intypen (Apple biedt een optie in iOS 10 waarmee bepaalde woorden door emoji vervangen kunnen worden), bij deeplinks in apps die openbaar geïndexeerd mogen worden en bij de zoekfunctie van de Notities-app.

Privacy

Apple benadrukt steeds dat alle data privé blijft. De laatste tijd hamert het bedrijf heel erg op de privacywaarborging van zijn klanten. Differential Privacy zorgt ervoor dat jouw gegevens met behulp van algoritmes verstopt wordt tussen een grote hoeveelheid andere data. Deze nepgegevens veroorzaken een soort ruis, waardoor het lastiger wordt om de correcte data op te sporen. Alle gegevens die iOS 10 naar de Apple-servers verstuurd, is op die manier ‘versleuteld’.

Wil je meer weten over Differential Privacy van Apple, lees dan ook dit artikel.

Het laatste nieuws over iOS 10

Bron: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen