Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

‘Apple overweegt overnemen van muziekdienst Tidal’

Rutger Otto
1 juli 2016, 9:02
2 min leestijd
‘Apple overweegt overnemen van muziekdienst Tidal’

Apple heeft interesse in Tidal, de muziekstreamingdienst van Jay-Z. Er zouden op dit moment gesprekken gevoerd worden over een mogelijke overname van het platform.

Lees verder na de advertentie.

Mogelijke overname Tidal

Dat schrijft althans het vaak goed ingelichte Wall Street Journal, op basis van meerdere anonieme bronnen. De publicatie maakt overigens wel duidelijk dat het nog allerminst gezegd is dat de gesprekken tot een overname zullen leiden.

Apple zou wel interesse hebben in de muziekdienst, omdat het sterke banden heeft met populaire artiesten. Zo verscheen het album van Kanye West eerst alleen op Tidal. Ook albums van bijvoorbeeld Beyoncé (de vrouw van baas Jay-Z) komen exclusief op Tidal uit. De dienst is ook de enige plek waar je het complete oeuvre van Prince kunt beluisteren.

Muziekdienst van Jay-Z

Tidal zag in 2014 het levenslicht. Toen lag de focus voornamelijk op het aanbieden van hifi-audiokwaliteit. Die functie is er nog steeds, voor 20 euro per maand. Dat is het dubbele van wat je voor normale kwaliteit betaalt. Jay-Z nam de dienst in 2015 over. Inmiddels wil het muziekplatform vooral keihard concurreren met andere diensten als Spotify en Apple Music, door exclusieve albums aan zich te binden. Dat lijkt te lukken, want inmiddels staat de teller op 4,2 miljoen betalende abonnees.

Apple versus Spotify

Momenteel gaat Spotify aan de leiding op de muziekstreamingmarkt met 30 miljoen abonnees en zo’n 70 miljoen gratis gebruikers. Bij Apple Music staat de teller op 13 miljoen betalende gebruikers. De strijd tussen Spotify en Apple wordt overigens steeds feller. Apple heeft een update van Spotify in de App Store geweigerd, omdat het niet het officiële betaalsysteem van de App Store gebruikt. Spotify zegt dat Apple zijn macht hiermee misbruikt. Door van het officiële betaalsysteem gebruik te maken, zou Apple een deel van de inkomsten krijgen.

Dat schrijft Spotify in een brief aan de advocaat van Apple, zo stelt Recode. Ook zou Apple hiermee willen afdwingen dat Apple Music beter kan groeien.

Lees meer over Apple

Bron: WSJ
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu