Spotify hoeft Apple Music nog niet te vrezen

Rutger Otto
22 maart 2016, 11:57
1 min leestijd
Spotify hoeft Apple Music nog niet te vrezen

Het gaat erg goed met Spotify. De dienst heeft nu 30 miljoen abonnees wereldwijd. Dat is tien miljoen meer dan een jaar geleden.

Lees verder na de advertentie.

Spotify 30 miljoen gebruikers

De oprichter van Spotify, Daniel Ek, beschreef de mijlpaal op Twitter. “We hebben 30 miljoen Spotify-abonnees”, postte hij maandag. Het gaat dus goed met de dienst, want vorig jaar in juni meldde Spotify nog dat het 20 miljoen abonnees had. In 2014 stond de teller nog op 10 miljoen.

Overigens schrijft Ek in zijn tweet niet hoeveel gratis gebruikers er zijn. Vorig jaar waren dat er nog 75 miljoen. Nu zijn er dus in elk geval 30 miljoen mensen die voor de muziekdienst betalen.

Spotify Chromecast

Concurrentie

Naast Spotify doet ook Apple Music het goed. Volgens de laatst bekende cijfers heeft de dienst van Apple inmiddels 11 miljoen betalende gebruikers. Het leek erop dat Apple Music Spotify snel zou gaan naderen, maar nu loopt de van oorsprong Zweedse muziekdienst toch weer uit.

Het gaat nu heel hard met Spotify, maar om de eerste tien miljoen te bereiken had de dienst wel een paar jaar nodig. Het kostte Spotify vijfenhalf jaar om dat te bereiken. Inmiddels is de concurrentie met Apple Music en Tidal toegenomen, maar veel mensen kiezen toch voor Spotify.

Toevoegingen aan Spotify

De laatste tijd heeft Spotify ook een aantal veranderingen doorgevoerd in de dienst. Zo kwam Spotify met de Discover Weekly-afspeellijst, waarmee gebruikers elke week een persoonlijke lijst met nieuwe muziek krijgen voorgeschoteld. De bedoeling is dat hier muziek in staat die je nog niet kent, zodat je nieuwe liedjes en artiesten ontdekt. Om de lijst samen te stellen, kijkt Spotify naar wat je veel luistert. Een algoritme zoekt dan soortgelijke muziek die je mogelijk waardeert.

Lees meer over Spotify

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen