Viaplay aanbieding: bekijk de Formule 1 met 20% korting

Apple start omruilprogramma voor schokgevaarlijke adapters

Rutger Otto
28 januari 2016, 16:53
2 min leestijd
Apple start omruilprogramma voor schokgevaarlijke adapters

Apple heeft vastgesteld dat zijn lichtnetadapters in uitzonderlijke gevallen stukgaan, waardoor gebruikers een schok kunnen krijgen bij aanraking. Voor die stekkers start het bedrijf een omruilprogramma.

Lees verder na de advertentie.

Apple-adapter omruilen

Er zijn problemen met stekkers van Apple. Het gaat om lichtnetadapters met twee pinnen, ontworpen voor Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Korea, Argentinië en Brazilië. Volgens Apple gaat het om zeldzame gevallen, waarin het voorkomt dat de stekkers kapot gaan. Het gevolg is dat mensen risico lopen een elektrische schok te krijgen bij aanraking.

Om hoeveel adapters het gaat is niet bekend. Volgens Apple gaat het om stekkers die tussen 2003 en 2015 zijn geleverd met bepaalde Mac- en iOS-apparaten. Ook als je een internationale reisstekker van Apple hebt, kan het een foute zijn.

apple-adapter omruilen

Kijk of je in aanmerking komt

Volgens Apple is veiligheid van klanten het hoogste goed. “Daarom hebben we uit eigen beweging besloten elke betrokken lichtnetadapter kosteloos om te ruilen voor een nieuwe, opnieuw ontworpen adapter”, schrijft Apple op een speciale webpagina.

Om te zien of jij in aanmerking komt voor een nieuwe adapter, moet je eerst je lichtnetadapter identificeren. Het gaat om stekkers die je in twee stukken uit elkaar kan schuiven. Dit soort stekkers vind je bijvoorbeeld bij de Mac of de iPad. Staat er in de gleuf een regiocode van drie letters, zoals EUR, dan heb je al een opnieuw ontworpen adapter. Staan er vier, vijf of geen tekens in, dan heb je een betrokken lichtnetadapter die omgeruild kan worden.

In de winkel of online

Omruilen kan kosteloos op meerdere manieren. Zo ruil je jouw adapter om bij een fysieke Apple Store of een erkende Apple-serviceprovider. Ook is het mogelijk om online een vervangende adapter aan te vragen en anders kun je contact opnemen met Apple Support. Onderdeel van het omruilproces is het verifiëren van het Apple-apparaat, dus houd die bij de hand.

Lees meer over Apple

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu