Zo herken je betaalde apps met proefabonnementen in de App Store

Thomas Haenen
14 januari 2018, 10:11
2 min leestijd
Zo herken je betaalde apps met proefabonnementen in de App Store

Steeds meer apps en diensten vragen een maandelijks bedrag voor het gebruik ervan. Gelukkig is er vaak ook een proefabonnement om ze te proberen, iets wat Apple nu in het zonnetje zet.

Lees verder na de advertentie.

Ontdek App Store proefabonnementen

Voor ontwikkelaars kan het prijzig zijn om een app up-to-date te houden. Daarom bieden ze regelmatig abonnementen aan: voor een vast maandelijks bedrag steun je de ontwikkelaar en krijg je toegang tot alle functies. Maar als gebruiker wil je natuurlijk wel zeker weten dat je waar voor je geld krijgt. Daarom zijn er steeds meer apps die proefabonnementen bieden, voordat je daadwerkelijk moet betalen.

Die proefabonnementen worden sinds kort een stuk beter zichtbaar gemaakt in de App Store. Open je op je iPhone de pagina van een app die je tijdelijk gratis kan proberen, dan vind je onder de reviews nu een kopje voor ‘Abonnementen’. Druk op de getoonde opties en je krijgt informatie over de voorwaarden van het proefabonnement.

Zo staat bij wachtwoordmanager 1Password bijvoorbeeld dat je abonnement de eerste maand gratis is, en dat je daarna 4,49 euro per maand betaalt. Apple waarschuwt je dus duidelijk wat je later verschuldigd bent. Vanuit het venster kun je bovendien direct de app installeren.

Nog niet bij alle apps

De knop lijkt op moment van schrijven slechts bij een handjevol (voornamelijk Amerikaanse) apps getoond te worden. Zo is de optie bijvoorbeeld niet te zijn bij Netflix, Spotify en veel andere bekende diensten met een abonnement.

In sommige landen gaat Apple nog een stapje verder. Daar heeft Apple een nieuwe categorie toegevoegd voor apps met gratis proefabonnementen. Die vind je door in de App Store op de ‘Apps’-knop onder in beeld te drukken. In Nederland lijkt de categorie nog niet beschikbaar te zijn. We missen in ieder geval niet veel, want op dit moment lijkt Apple slechts vier apps te tonen in deze categorie: USA Today, 1Password, een recepten-app, en een app met kleurboeken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu