Zo film je direct in hoge kwaliteit naar een SSD met je iPhone (ADV)

21 mei 2024, 15:00
4 min leestijd
Zo film je direct in hoge kwaliteit naar een SSD met je iPhone (ADV)

Gesponsord door:

Samsung logo

Wist je dat je nóg meer uit je iPhone 15 Pro haalt door een externe SSD aan te sluiten? We vertellen je hoe je direct in de hoogste kwaliteit filmt, zonder een foutmelding te krijgen.

Neem video’s in hoge kwaliteit op met een SSD

Op een externe SSD sla je al je belangrijke bestanden, foto’s en video’s veilig op. Vooral als het gaat om grote bestanden, is hij onmisbaar om niet je lokale opslag in korte tijd gevuld te hebben. Vooral als je veel filmt met de ProRes-functie, nemen bestanden veel ruimte in beslag.

Wil je in ProRes-kwaliteit filmen, dan kan je iPhone nog wel eens een foutmelding geven. Dat komt omdat je de iPhone eerst moet aansluiten op een externe schijf om de hoogste kwaliteit te bereiken van 60 frames per seconde (normaal is dit 30 fps). Je hebt daarvoor dus een externe schijf nodig, zoals de SSD T9 van Samsung. Die is compact, licht en neem je daardoor gemakkelijk mee op reis. Bij iPhoned mogen we de externe schijf van Samsung weggeven, dus lees snel verder om erachter te komen hoe je meedoet!

Soepele samenwerking tussen Samsung en Apple

Normaal gezien zijn Samsung en Apple de grootste concurrenten, dus een logische vraag is of een SSD van Samsung wel goed samenwerkt met Apple. Het antwoord daarop is volmondig ja. Doordat Apple vanaf de iPhone 15-serie Lightning heeft verruild voor usb-c is er veel meer mogelijk. Zo sluit je externe apparaten, zoals de SSD T9, direct aan.

Vervolgens werkt het vlot met elkaar samen. Ga naar de Bestanden-app en er verschijnt direct een map genaamd ‘T9’. Bestanden toevoegen doe je door naar het bestand te gaan en op het icoontje voor delen te tikken. Ook hier vind je de T9, zodat je snel afbeeldingen, video’s of andere bestanden op de schijf kunt zetten. Wil je de bestanden vervolgens bijvoorbeeld op je Mac openen? Dan vind je de map ook meteen zoals je gewend bent in de Finder, zodra de T9 is aangesloten op je Mac.

Film ProRes-video’s in 4K met 60 fps met je iPhone 15 Pro (Max)

De vloggers – of anderzijds creatievelingen onder ons – kennen de ProRes-modus op hun iPhone 15 Pro (Max) vast al. Of misschien wil je komende zomer met vakantievideo’s van professionele kwaliteit thuiskomen. Bij de instellingen van je camera schakel je via Bestandsstructuren de ProRes-modus in. In de Camera-app ga je vervolgens naar de videomodus en tik je linksboven op ProRes om het in te schakelen. Je filmt nu in 4K kwaliteit met 30 fps.

Sluit je daarna een SSD aan op je iPhone 15 Pro (Max), dan worden je beelden nóg beter. Tik rechtsboven op ‘4K’ en verander ’30’ naar ’60’. Opnames zijn nu in 4K met 60 frames per seconde en de beschikbare opnametijd wordt aanzienlijk verlengd. Gefilmde bestanden worden overigens ook direct op de SSD opgeslagen, de interne opslag van je iPhone wordt overgeslagen. Dit hoef je bij de Samsung T9 verder niet in te stellen; het werkt automatisch om de opslag van je iPhone te besparen. In het mapje DCIM vind je de videobestanden terug op je Mac of iPad.

Haal écht alles uit je iPhone 15 Pro (Max) met SSD T9

Wil je dus echt álles uit je iPhone 15 Pro (Max)-camera halen, dan is de Samsung SSD T9 zeker het overwegen waard. Hij is beschikbaar met 1 TB, 2 TB of 4 TB aan opslag. Voor de meeste iPhone-gebruikers zal 1 TB voldoende zijn. Die haal je momenteel in huis voor 189,99 euro.

Maak je professioneel gebruik van een SSD of wil je gewoon wat meer geheugen? Dan is er ook een 2 TB-variant voor 329,99 euro. Of kies zelfs voor 4 TB, waarvoor je 599,99 euro betaalt.

Maak kans op een SSD T9 4TB (t.w.v. 599,99 euro)

Update: Meedoen aan de winactie is helaas niet meer mogelijk. De winnaar is:

  • Henri uit Ede

We hebben goed nieuws, want je maakt kans op zo’n handige SSD T9 met maar liefst 4 TB (t.w.v. 599,99 euro). Vul het Google-formulier hieronder in en je doet direct mee aan de winactie. Meedoen kan tot en met 27 mei 2024, dus wees er snel bij! Succes!

Dit is een advertorial: een gesponsord artikel dat door een adverteerder is aangedragen. De inhoud van de advertorial staat los van de iPhoned-redactie en redactionele artikelen op de website. Advertorials zijn herkenbaar aan de titel ‘(ADV)’, de banner in de afbeelding en/of de aanduiding “gesponsord door” en het logo van de sponsor. Meer weten over advertorials en andere commerciële uitingen op iPhoned? Bekijk dan ons redactiestatuut.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu