Blogplatform WordPress heeft nu officiële Mac-app

Rutger Otto
24 november 2015, 11:55
2 min leestijd
Blogplatform WordPress heeft nu officiële Mac-app

WordPress, de tool waarop enorm veel websites en blogs draaien, is van een update voorzien en heeft nu een officiële mac-app.

Lees verder na de advertentie.

Update voor WordPress

Het contentmanagementsysteem (cms) WordPress wordt op een kwart van alle website gebruikt, zo zei W3Techs eerder deze maand. Dat bureau onderzoekt het gebruik en marktaandeel van cms’en. Wat dat betreft is WordPress het belangrijkste systeem om content op te publiceren. Ook iPhoned draait erop.

De nieuwe interface achter WordPress.com lijkt de strijd met Medium aan te gaan, een ander succesvol blogplatform. Zo worden er een Ontdek- en Aanbevelingen-tabblad toegevoegd. Die verandering kun je heel goed zien in de officiële Mac-app die WordPress nu heeft uitgebracht.

wordpress mac-app

WordPress Mac-app

De app zal voor veel WordPress-gebruikers handig zijn. Ben je bekend met het cms, dan zul je het direct herkennen. Je logt gewoon in met je account, waarna je direct kunt gaan bloggen. Ook kun je gemakkelijk wisselen tussen accounts die je beheert.

WordPress voor de Mac biedt de standaard-opties die het cms ook biedt. Een blog of pagina aanmaken doe je links in de app. Je kunt gewoon links en media toevoegen, verder switch je simpel tussen html en visuele weergave.

Naast bloggen kun je ook thema’s veranderen en aanpassen en mensen toevoegen, voor als je in een team aan een website werkt. Verder is het mogelijk om menu’s aan te passen, plugins te beheren en statistieken te bekijken. Toch zal de app niet voor iedereen handig zijn. Bij echt uitgebreide websites kun je wellicht beter in je eigen aangepaste cms blijven.

Ook lezen

Afgezien van werken aan je site, is er ook een Lezer-tabblad toegevoegd aan de app. Hier kun je langs websites bladeren en ze toevoegen aan je lijst om ze te volgen. Ben je juist op zoek naar artikelen, dan kies je voor de Ontdek-pagina. Hier vind je previews van artikelen. Klik je door, dan kun je ze direct binnen de app lezen, zonder afleiding. Door aan de linkerkant onder Tags zoekwoorden in te vullen, krijg je ook direct WordPress-artikelen te zien rond dat onderwerp. Fijn is dat dat vaak direct Nederlandstalige pagina’s zijn.

De WordPress Mac-app vind je niet in de App Store, maar is via de website van WordPress te downloaden.

Lees meer over de Mac

Bron: WordPress
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu