WhatsApp krijg meer deelopties en vinkjes in chatlijst
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Onze score

9

Foto’s en video’s delen met je vrienden op WhatsApp wordt nog gemakkelijker na de laatste update. Versie 2.12.14 van ‘s werelds populairste chatdienst is nu te downloaden in de App Store.

Betere samenwerking met andere apps

In de nieuwe versie van de berichtendienst kun je foto’s uit andere apps makkelijker delen. Wanneer je een bijlage wilt toevoegen in een chat kom je zoals gewoonlijk terecht in de Filmrol-map van je iPhone. Nu heb je echter ook de optie om meerdere afbeeldingen op te halen vanuit andere apps, zoals Dropbox, Google Drive, iCloud Drive en Microsoft OneDrive. Dit doe je door de optie ‘Kies vanuit een andere app’ te selecteren onder je foto’s in je filmrol.

Dankzij de update kun je ook in je chatlijst zien of iemand je bericht heeft gelezen of ontvangen. De vinkjes bij WhatsApp-gesprekken zijn al zichtbaar bij het openen van de applicatie zelf. Het is erg opvallend dat deze functie nu pas naar iOS komt, want in de chatlijst van Android-smartphones werden altijd al vinkjes weergegeven.

Andere nieuwe functies in WhatsApp 2.12.14

Naast dat de nieuwe WhatsApp-update het delen van foto’s uit andere apps gemakkelijker maakt, heb je ook de mogelijkheid om in te zoomen wanneer je een video bekijkt op de chatdienst. Dit doe je door twee vingers op het scherm te plaatsen en deze uit elkaar te bewegen tijdens het bekijken van een video op WhatsApp. Deze optie komt handig van pas als je bijvoorbeeld wilt inzoomen op een belangrijk detail van een filmpje.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Tot slot heeft WhatsApp haar achtergrondafbeeldingen bijgewerkt. In de vernieuwde app heb je de beschikking over tientallen nieuwe effen-gekleurde afbeeldingen die je kunt instellen als achtergrond bij je chatgesprekken.

WhatsApp 2.12.14 downloaden

WhatsApp 2.12.14 is gratis beschikbaar in de App Store. De laatste versie vraagt om 56,7MB vrije ruimte en iOS 6.0 of nieuwer.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

9,2 (480829 reviews)
Gratis via App Store

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.