Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Sharknado The Video Game: zelfs je iPhone moet eraan geloven

Rutger Otto
31 juli 2014, 15:07
2 min leestijd
Sharknado The Video Game: zelfs je iPhone moet eraan geloven

Je wist dat deze app er ooit moest komen. In Sharknado The Video Game neem je het met zwaarden en kettingzagen op tegen haaien die dankzij een tornado door de straten van New York vliegen.

Lees verder na de advertentie.

Sharknado was vorig jaar een enorme hit in het filmcircuit en op sociale media. Iedereen wilde de rampenfilm van Syfy Channel zien. Niet omdat de film zo goed was, maar juist omdat het vreselijk slecht was. Het origineel scoort op IMDb niet hoger dan een 3,3. In de film worden haaien door tornado’s gelanceerd in San Francisco. Ze zijn niet alleen meer een gevaar in het water, zoals in Jaws, maar dit maal komen ze ook door de lucht. Zo slecht, dat het leuk wordt.

Sharknado: The video game Official Trailer - iOS

Sharknado op iOS

Sharknado was het meest succesvolle dat Syfy ooit uitzond, en daarom probeert het kanaal het opnieuw met Sharknado 2: The Second One, het vervolg dat vannacht in première ging. Om dat te vieren, verscheen er ook een Sharknado game, die je nu in de App Store kunt downloaden.

Het spel is duidelijk geïnspireerd door endless runners, zoals Temple Run. Als speler ren en surf je door de straten van New York, met als doel zover mogelijk te komen. Je kunt de beesten ontwijken óf je pakt een zwaard of kettingzaag. Daarmee sla je ze… naar de haaien.

Ga je af, dan kun je ‘chums’ inzetten om weer tot leven te komen en verder te spelen. Deze kun je met virtuele munten kopen, maar het is ook mogelijk om er echt geld aan uit te geven. Een gehaaid verdienmodel van de makers, want je betaalt voor de app al een vrij forse prijs voor wat je ervoor terug krijgt.

Download Sharknado The Video Game

Sharknado The Video Game kost 2,69 euro en werkt met nieuwere iPads en iPhones die minimaal iOS 5 draaien. Er is 80,3MB aan vrije opslagruimte benodigd.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu