De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Procreate Pocket: schetsboek-app voor reizende kunstenaars

Rutger Otto
2 januari 2015, 19:07
2 min leestijd
Procreate Pocket: schetsboek-app voor reizende kunstenaars

Procreate staat bekend als één van de beste apps voor de iPad om tekeningen op te maken. Een compleet nieuwe versie is er nu ook voor de kleinere schermen van Apple, met Procreate Pocket. Voor kunstenaars die vaak onderweg zijn.

Lees verder na de advertentie.

Procreate Pocket

Om meesterwerken te maken heb je al lange tijd geen papier of canvas meer nodig. Tegenwoordig maak je ook gewoon kunst op je laptop of iPad. En met Procreate Pocket komt ook nog eens één van de beste artistieke apps naar de iPhone. De ontwikkelaars van Savage Interactive hebben de geliefde iPad-app speciaal opnieuw ontworpen om op het kleinere scherm goed uit de verf te komen.

Dat betekent overigens niet dat er functionaliteiten missen in deze Procreate Pocket-versie. Hij is alleen iets anders vormgegeven om er goed mee uit de voeten te kunnen op de iPhone. Wel werkt de app het beste op de iets grotere schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, om de simpele reden dat je dan meer ruimte hebt om te zien wat je doet.

Procreate Pocket App Preview

Veel mogelijkheden

Met de app kun je tekeningen maken in verschillende lagen, zoals je kent van Photoshop. Dat is handig, want als je achtergrond af is, kun je verdergaan op de voorgrond, zonder dat je alles kwijt bent als je even wat moet gummen. In de app heb je de beschikking over 12 verschillende kwasten, daarnaast kun je beelden bijvoorbeeld vervagen of kun je de belichting aanpassen.

Kunstenaars kunnen het hele proces vastleggen, want er zit een opnamefunctie in de app die elke beweging van je kwast opneemt. Deze kun je daarna als video afspelen. Kunstwerken die af zijn kunnen onder meer als JPG of PSD worden opgeslagen.

Procreate Pocket downloaden

Procreate Pocket kost 2,69 euro in de App Store. Voor installatie is iOS 8.1 of nieuwer nodig, evenals 59,4MB aan vrije opslagruimte.

Procreate Pocket

Savage Interactive Pty Ltd

€ 6,99 via App Store

Procreate Pocket
Procreate Pocket
Procreate Pocket
Procreate Pocket
Procreate Pocket
Procreate Pocket
Procreate Pocket
Procreate Pocket
Procreate Pocket
Procreate Pocket
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu