De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

De nieuwe Peggle-game speelt als Candy Crush

Rutger Otto
5 december 2014, 17:10
1 min leestijd
De nieuwe Peggle-game speelt als Candy Crush

Peggle is nog steeds één van de meest succesvolle games ooit in de App Store. Het was daarom een kwestie van tijd voordat er een freemium-deel zou uitkomen. Die is er nu: Peggle Blast.

Lees verder na de advertentie.

Peggle Blast

Met Peggle is het de bedoeling dat je per level een aantal gekleurde bolletjes wegspeelt. Dat doe je door er ballen op te schieten. Heb je ze allemaal geraakt, dan heb je het level gehaald. Een simpel spel met afwisselende levels en power-ups, waardoor miljoenen mensen de game hebben gespeeld. In de nieuwe Peggle-game kun je weer steentjes wegspelen met ballen, maar Peggle Blast is iets anders dan zijn voorgangers.

Official Peggle Blast (by Electronic Arts) Launch Trailer (iOS / Android)

Hoewel je levels nog steeds haalt door behendigheid te combineren met een gezonde dosis geluk, ga je dit maal door de levels via een Candy Crush-achtige landkaart. Uiteraard kun je ook je Facebook-account eraan koppelen, zodat je hoofd over de levels gaat. Er is echter ook een vervelendere vernieuwing: het freemium-model.

Als je een level echt niet weet te halen, kun je echt geld lappen om geholpen te worden. In principe niet erg, ware het niet dat levels bijna verlangen dat je betaalt. Zo zijn er nieuwe elementen die je bal opzuigen en gedeeltes waarin je vast blijft zitten als je geen power-ups gebruikt. Het voelt niet helemaal eerlijk en dat werkt frustrerend.

Peggle Blast downloaden

Gelukkig blijft er genoeg over om plezier te halen uit het spel. En als je geen cent wil uitgeven, word je nooit gedwongen. Wil je wel geld uitgeven aan Peggle, ga dan voor de klassieke versie. Die is afgeprijsd naar 89 cent en biedt geen in-app aankopen. Peggle Blast is gratis. Voor installatie is iOS 7 en 66,8MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Peggle Blast

Electronic Arts

Gratis via App Store

Peggle Blast
Peggle Blast
Peggle Blast
Peggle Blast
Peggle Blast
Peggle Blast
Peggle Blast
Peggle Blast
Peggle Blast
Peggle Blast
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu