De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Uitrol nieuwe Facebook profielen op iPhone en iPad gestart

Wouter Nijsen
20 maart 2014, 12:15
2 min leestijd
Uitrol nieuwe Facebook profielen op iPhone en iPad gestart

Facebook is begonnen met de uitrol van de nieuwe Facebook profielen op iPhone en iPad. Dat blijkt uit een inventarisatie van iPhoned. De nieuwe pagina is nog niet bij iedereen zichtbaar, maar wel bij enkele gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

facebook

Gebruikers die de nieuwe profielen kunnen tonen, krijgen voortaan veel meer informatie te zien. Met name wat jij gemeen hebt met je vriend of vriendin, wordt vanaf nu duidelijker weergegeven. Denk daarbij aan werk, woonplaats, geboorteplaats, recent toegevoegde evenementen en onlangs toegevoegde of gemeenschappelijke vrienden.

Facebook wil hiermee de sociale interactie op de Facebook-app vergroten. In november werd het nieuwe uiterlijk al getest, hetzij op zéér kleine schaal. Toen rolde het sociale medium de profielen uit naar slechts twee procent van de wereldwijde iOS-gebruikers. Dat beviel kennelijk goed, want uit een kleine rondgang blijkt dat ongeveer één vijfde van de gebruiker de nieuwe profielen kan zien. Links op de afbeelding hiernaast staat het nieuwe profiel, rechts het oude.

Regelmatig updates voor Facebook

facebook profielen

Of de introductie van de nieuwe profielen samenhangt met het onlangs uitgebrachte Facebook 8.0, is niet te zeggen. Na het installeren van die update kwam er een overzichtelijkere fotopagina en werd de applicatie een stuk sneller en bestendiger tegen crashes en vastlopers.

Facebook brengt met enige regelmaat updates uit. Een eerdere Facebook update bevatte de nieuwe Highlights-functie, waarmee je makkelijk op de hoogte blijft van belangrijke momenten in het leven van je Facebook-vrienden.

Facebook downloaden voor iOS

Daarnaast maakte Facebook bekend dat er maandelijks 375 miljoen mensen minstens één game op het sociale netwerk spelen. Een jaar geleden liet het sociale netwerk nog weten dat er maandelijks 250 miljoen mensen op Facebook wel eens gamen.

Facebook is gratis te downloaden via de App Store. De volledige download is zo’n 60MB groot en de app vereist besturingssysteem iOS 6.0 of nieuwer.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu