Nest-app voorzien van Family Accounts en Home/Away Assist

Rutger Otto
10 maart 2016, 15:12
2 min leestijd
Nest-app voorzien van Family Accounts en Home/Away Assist
Nest

Nest

Gratis

Reviewscore

8

Nest-gebruikers hebben vanaf nu minder omkijken naar hun apparaten. De Nest-app krijgt vandaag een update waarmee hij slimmer omgaat met bewoners en of er iemand thuis is.

Lees verder na de advertentie.

Nest-app update

De Nest Cam, Nest Thermostat en de Nest Protect zijn slimme apparaten. Zo stuurt de camera je een melding als er iets in huis gebeurt terwijl je weg bent en gaat de thermostaat uit als je de deur uit gaat. Maar er was altijd één beheerder en dat is niet altijd handig als je met meer mensen in huis woont.

De Nest-app is de centrale hub voor Nest-apparaten in huis. Vanuit de ene app kun je alles aansturen. Maar ‘je huis is meer dan alleen jouw huis’, schrijft Nest. Als je samen met een partner, huisgenoten of kinderen woont, is het fijn om een Nest-account te kunnen delen. De app is daarom geüpdatet met twee functies: Family Accounts en Home/Away Assist.

Family Accounts

Met Family Accounts is het mogelijk om tot 10 mensen aan de Nest-producten in huis te koppelen. Zij krijgen dan via de app eigen accounts. Daarmee hoeft de beheerder dus niet langer zijn inloggegevens te delen, wat wel zo veilig is. Via een mailtje zijn anderen toe te voegen aan het thuisnetwerk.

Met Family Accounts kunnen dus ook anderen dan de beheerder de Thermostat instellen of berichten ontvangen van de rookmelder. De beheerder houdt echter wel enkele rechten, zoals het afsluiten van een Aware-abonnement waarmee Cam-beelden (langer) bewaard kunnen worden en het wijzigen van bijvoorbeeld adresgegevens.

https://www.youtube.com/watch?v=Wh5hk1QdkBQ

Home/Away Assist

De Nest-app en Family Accounts gaan nu ook beter werken met locatie. Dankzij de Home/Away Assist-functie wordt er een virtuele grens om je huis gezet. De Nest-app detecteert die grens, zodat de verwarming bijvoorbeeld uitgezet kan worden als je eroverheen gaat. Ook maakt de app gebruik van lerende algoritmes en activiteitssensoren van de producten zelf waarmee beter bepaald kan worden of er iemand thuis is.

Ook Family Accounts spelen een grote rol bij Home/Away Assist, want de Away-status wordt alleen ingeschakeld als iedereen buiten de deur is. Niet langer springt de verwarming uit als de beheerder weg gaat en de rest blijft achter.

Privacy

Nest zegt je privacy serieus te nemen. “Nest volgt niet waar je naartoe gaat”, schrijft het bedrijf. “Home/Away Assist hoeft alleen maar te weten of je wel of niet thuis bent. En we bewaren je informatie veilig door onze verbindingen te versleutelen.”

Nest

Nest Labs

Gratis via App Store

Nest
Nest
Nest
Nest
Nest
Nest
Nest
Nest
Nest
Nest
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu