De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Nieuwe Nest-thermostaat geïntroduceerd in Nederland

Gijs Ettes
17 november 2015, 9:38
1 min leestijd
Nieuwe Nest-thermostaat geïntroduceerd in Nederland

De nieuwe Nest-thermostaat, die onder meer van een groter scherm en betere bewegingssensoren is voorzien, wordt vandaag geïntroduceerd in Nederland. Het apparaatje heeft een adviesprijs van 249 euro en is daarmee iets duurder dan zijn voorganger.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over de nieuwe Nest-thermostaat

De derde versie van de Nest-thermostaat werd begin september aangekondigd en heeft vandaag zijn weg naar ons land gevonden. De basisfuncties van het apparaat zijn ongewijzigd, al is het scherm met 40 procent gegroeid en voorzien van een hogere resolutie (480 bij 480 pixels), waardoor het beter afleesbaar moet zijn. Dankzij de functie ‘Farsight’ licht het schermpje sneller op als je in de buurt bent, waarna je de tijd (analoog of digitaal) of de temperatuur kunt aflezen.

De nieuwe Nest-thermostaat ondersteunt boilers en OpenTherm, een communicatieprotocol voor cv’s, waardoor hij dit soort apparaten nauwkeurig kan aansturen. Dit moet zorgen voor een betere temperatuuregeling en een lager verbruik. Sowieso moet Nest accurater werken omdat er meer sensoren aan boord zijn die de temperatuur meten. Ongeveer een week na installatie heeft het apparaat door wanneer de bewoners van een huis wel of niet aanwezig zijn, waarop de temperatuur wordt aangepast. Zo is je huis behaaglijk warm als je thuiskomt.

Dankzij de functie Furnace Heads-Up wordt ook de staat van je oven in de gaten gehouden. Als deze zich niet automatisch uitschakelt, word je hiervan op de hoogte gesteld middels een bericht op je smartphone of op de thermostaat. Eerder dit jaar verscheen ook de Nest Cam in Nederland, een slimme beveiligingscamera die met de Nest-app voor de iPhone werkt.

Bekijk de Nest thermostaat (3e generatie) bij Coolblue

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu