Zo upload je tien foto’s en video’s tegelijk naar Instagram
Erwin Vogelaar
Instagram

Instagram

Gratis

Onze score

9

Instagram laat je nu tot tien verschillende foto’s en video’s tegelijk uploaden en in één post plaatsen als een soort album. Kijkers kunnen er zo doorheen swipen.

Instagram album

Bedrijven hebben al jaren de mogelijkheid om in Instagram een hele serie aan beelden in een keer te uploaden. Super handig, maar wij moesten al die tijd gewoon elke foto los op het fotonetwerk zetten. Tot nu, want de handige functie rolt naar iedereen uit. Het idee is dat je maximaal tien foto’s en video’s kunt uploaden, waarna deze in één post geplaatst worden als een carrousel waar doorheen te bladeren is.

Om zelf een album te maken, ga je eerst naar de bekende plek om een foto te uploaden. Daar vind je een nieuw icoontje dat lijkt op een stapeltje foto’s. Tik hierop en je kunt uit meerdere foto’s kiezen uit je bibliotheek. Ben je tevreden met je selectie, dan kun je in het volgende scherm de volgorde aanpassen en filters toevoegen. Je kunt per foto met filters aan de slag, of gewoon in één keer alle foto’s dezelfde filter geven.

In de Instagram-feed zien de albums er niet anders uit dan normale beelden. De eerste foto staat gewoon schermbreed in beeld. Er staan bij een album wel stipjes onder die aangeven dat het om een album gaat. Zie je deze stipjes, dan kun je door te swipen het volledige album bekijken. Zit je in het profiel van iemand, dan staat er een icoontje op alle afbeeldingen waar een heel album achter zit. Hierdoor weet je zeker dat je niet per ongeluk een foto mist.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Instagram downloaden

De nieuwste versie van Instagram download je gratis in de App Store via onderstaande link. Voor het gebruik van de app heb je 80,3MB vrije ruimte nodig. Tevens moet je minimaal iOS 8.0 draaien.

Instagram

Instagram, Inc.

9,4 (564971 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.