De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De 10 beste gratis iPhone-games van dit moment

Wouter Nijsen
1 april 2014, 17:10
6 min leestijd
De 10 beste gratis iPhone-games van dit moment

Steeds vaker komen er games uit voor onze iPhone waar we urenlang verknocht aan zijn. Het liefst zien we natuurlijk games die gratis over de digitale toonbank gaan. Welke 10 gratis iPhone games mogen niet op jouw toestel ontbreken? We zetten ze voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Hay Day

Supercell

Gratis via App Store

Hay Day is onbetwist de grootste en populairste boerderijsimulator van dit moment. In deze gratis iPhone game dien je als boer je eigen boerderij draaiende te houden. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud van allerlei dieren zoals koeien, varkens, kippen en meer. Voor iedere handeling die je uitvoert (het neerzetten van gebouwen, melken van koeien enzovoorts) krijg je ervaringspunten. Verzamel je genoeg punten, dan stijg je in niveau en ontgrendel je meer voorwerpen en dieren. Snel gaat dit niet, want meestal moet je enkele minuten wachten voordat een koe gemolken is of voordat je gewassen kunt oogsten. De in-app aankopen zorgen ervoor dat het spelproces sneller verloopt en je niet hoeft te wachten. Advies nodig? Lees dan onze Hay Day tips!

Clumsy Ninja

NaturalMotion

Gratis via App Store

In Clumsy Ninja neem jij een klungelige ninja onder je hoede. In deze hilarische game worden Tamagotchi en Talking Tom Cat in de blender gegooid. Via het touchscreen kun je de ninja allerlei gekke bewegingen laten maken. Je kunt hem oppakken, bij zijn armen en benen vastpakken en hem zo eigenlijk een beetje voor paal zetten. Maar het echte doel in Clumsy Ninja blijft dat je van deze sukkelige antiheld een vaardige ninja maakt. Dat doe je door hem te trainen, met bijvoorbeeld een bokszak of een trampoline. Hoe meer je de slungel traint, hoe beter hij wordt.

Candy Crush Saga

King

Gratis via App Store

In sneltreinvaart verovert Candy Crush Saga de wereld. In nog geen twee jaar tijd is de game qua populariteit Bejeweled voorbijgestreefd. Net als bij die game is het hier de bedoeling om snoepjes en gelatine met dezelfde kleur met elkaar te combineren. De kracht van Candy Crush is dat de drang om door te spelen hoog ligt. Je hebt maar een beperkt aantal levens en op het interactieve bord zie je hoever je vrienden zijn. En doordat alles er zo schattig uitziet, blijf je gemotiveerd om door te gaan. Lees ook de beste Candy Crush tips en cheats zodat jij je vrienden te snel af bent.

Clash of Clans

Supercell

Gratis via App Store

App-ontwikkelaar Supercell een van de bekendste ontwikkelaars op het gebied van mobiele games. Het bedrijf weet exact hoe ze een groot, episch genre in een kleine mobiele titel moeten vangen. Clash of Clans is een schoolvoorbeeld van een perfecte en verslavende strategietitel op iPhone en iPad. In de kleurrijke game bouw je een dorp op met een andere intentie dan in de meeste bouwspellen. Je houdt je bezig met een Schots vikingachtig volk dat je moet trainen om andere dorpen te veroveren. Via diverse tactieken kun je de overwinning naar je toe trekken.

Sudoku ∙

Solitaire Games Studio

Gratis via App Store

Sudoku is de meest hersenbrekende puzzel ter wereld. De gelijknamige game in de App Store is gelijk ook de beste Sudoku-game die er is. Vaak zijn de puzzels in kranten of tijdschriften niet te doen, maar in deze app zijn er verschillende niveaus om uit te kiezen. Of je nu een beginner bent of een routinier: met Sudoku beleef je als rasechte puzzelliefhebber altijd plezier. De minimalistische visuals zijn uitnodigend en zorgen voor een overzichtelijk geheel. Het dottige ninjapoppetje loodst je door de menu’s en brengt je in contact met de verschillende modi die Sudoku rijk is. Ook kun je je stats in de gaten houden, zodat je je Sudoku-vaardigheden gaandeweg kunt verbeteren.

Smash Hit

Mediocre AB

Gratis via App Store

Er zijn maar weinig games die zich zo moeilijk laten omschrijven als Smash Hit. Meerdere genres komen in deze spannende game samen. In deze on-rails ‘shooter’ doorkruis je vele tunnels in futuristische werelden. In deze ruimtes staan kristallen, die je moet behulp van loden balletje kapot schiet. Als je geraakt wordt door de kristallen, gaat er een flink deel van je gezondheidsbalk af. Daarnaast is het van belang om op knoppen van deuren te gooien, zodat deze op tijd opengaan. Tegelijkertijd moet je wijken voor opduikende objecten en bewegende muren en platformen. In Smash Hit ben je kortom continu op je hoede; ultraverslavend!

Bingo!™

Storm8 Studios

Gratis via App Store

Wie zegt dat bingo enkel voor bejaarden is, heeft het mis. Bij het spelen van Bingo op de iPhone krijgen we geregeld een glimlach op ons gezicht. Dankzij het kleurrijke uiterlijk en het toegankelijke menu blijf je uitgenodigd worden om door te spelen. Het spelprincipe van de app is hetzelfde als het populaire wegstreepspel: iedere speler krijgt een formulier met getallen, die kunnen worden weggestreept wanneer het getal, dat wordt getrokken door de spelleider, op dit formulier staat. Ook in de app speel je met meerdere spelers tegelijk, alleen kun je hier gebruik maken van speciale boosts. Bingo is ongetwijfeld de mooiste en leukste bingo-game op de mobiele markt.

Plants vs. Zombies™ 2

PopCap

Gratis via App Store

De meest knotsgekke combinatie in een game óóit overtuigt ook voor de tweede keer. In Plants vs. Zombies 2 nemen, zoals de titel het al aangeeft, dode zombies het op tegen levende planten. De opzet is onveranderd: je krijgt een speelveld met een aantal vlakken waarop je balletjesspugende planten neer kunt zetten. Je dient in verschillende omgevingen je basis te bewaken tegen de gevaarlijke (maar o zo hilarische) zombies. Dat doe je door zowel aanvallend als defensief te werk te gaan. Iedere plant heeft zijn eigen vaardigheden en iedere plant heb je ook nodig om de strijd tegen de ondoden in je voordeel te beslissen. Plants vs. Zombies 2 is zowaar nóg beter dan het origineel en daarmee een regelrechte aanrader.

Blitz Brigade

Gameloft

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Een gratis, online eerstepersoons schietspel in de stijl van Team Fortress 2? Daar zeggen wij geen nee tegen. Blitz Brigade maakt de hooggespannen verwachtingen meer dan waar. Het schotelt een enorme dosis aan schietactie voor in een kleurrijke en gestoorde wereld waar de kogels je om de oren vliegen. Je kunt kiezen uit vijf bedreven en woeste klasses die allen een andere speelstijl bieden én vergen. In Blitz Brigade gaan maximaal 12 spelers de strijd met elkaar aan in verschillende modi, variërend van deathmatch tot capture the flag. Alles behalve vernieuwend, maar dat maakt in het geval van Blitz Brigade weinig uit. Dankzij de ruim honderd wapens en vele unieke karakters blijf je voor uren zoet.

Real Racing 3

Electronic Arts

Gratis via App Store

Een racegame die de volledige kracht van de moderne iPhones en iPads benut. Real Racing 3 is visueel om je vingers bij af te likken. We durven zelfs te stellen dat het zo een uitstekende titel voor de PlayStation 2 had kunnen zijn. Niet voor niets is Real Racing een bekroonde franchise die de lat voor mobiele racegames nog hoger legt. Het is niet verwonderlijk dat dit derde deel een aanslag is op je opslagruimte: maar liefst 1,5 GB moet je ervoor vrijmaken. Daarvoor krijg je wel een razendsnelle en uitstekende racer voor terug, met 22 echte wagens die natuurgetrouw besturen, 12 bestaande topcircuits en een uitgebreide single-en multiplayermodus.

→ Nog meer gratis spelletjes check je op onze iPhone games-pagina!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu