De 5 beste Candy Crush cheats: zo behaal je een topscore

Gijs Ettes
27 maart 2014, 10:55
4 min leestijd
De 5 beste Candy Crush cheats: zo behaal je een topscore

Candy Crush Saga is sinds zijn verschijning in april 2012 vrijwel onafgebroken een van de populairste en best verdienende apps in de App Store. Het kleurrijke puzzelspelletje wordt door miljoenen mensen wereldwijd gespeeld, die allemaal op zoek zijn naar een topscore. Met deze 5 Candy Crush tips verbeter je je spel, zonder echt geld te spenderen aan power-ups en extra levens.

Lees verder na de advertentie.

Candy Crush tips

In Candy Crush Saga is het de bedoeling om snoepjes en gelatine met dezelfde kleur met elkaar te combineren. Op die manier verdwijnen ze en scoor je punten. In een groot veld zie je allerhande soorten snoep verspreid en vaak heb je slechts beperkt de tijd om ze goed met elkaar te combineren. Candy Crush biedt je maximaal vijf levens en elk half uur krijg je er een leven bij. Zijn al je levens op, dan moet je dus wachten of levens bijkopen met echt geld. Dat laatste wil je natuurlijk voorkomen en dat kan met de Candy Crush tips hieronder.

1. Snel nieuwe (gratis) levens
Elk half uur ontvang je in Candy Crush een extra leven, met een maximum van vijf. Je moet dus wachten, je vrienden vragen voor een leven of echt geld uitgeven. Een simpele truc voor extra levens is het vooruit zetten van de klok van je iPhone of iPad via ‘Instellingen > Algemeen > Datum en tijd’. Als je de klok een uur vooruit zet, krijg je zo twee extra levens. Wil je echter weer terug naar de huidige tijd, dan moet extra lang moeten wachten op nieuwe levens. Zet je de tijd twee uur vooruit en vervolgens twee uur terug, dan is de wachttijd voor nieuwe levens twee uur langer. Houd daar dus rekening mee.

2. Bonusbeurten sturen en ontvangen
Candy Crush Saga geeft je de mogelijkheid om Facebook-vrienden die de game ook spelen bonusbeurten te sturen. Je kunt per keer in totaal acht vrienden een drietal bonusbeurten cadeau doen. In eerste instantie levert dat jou geen voordeel op, maar je kunt je vrienden natuurlijk vragen om hetzelfde voor jou te doen. Als elke speler als tegenprestatie bonusbeurten aan vrienden geeft, haalt iedereen voordeel uit deze sociale feature in Candy Crush.

3. Denk na en maak goede combinaties
Het combineren en wegspelen van snoep in Candy Crush kan behoorlijk uitdagend zijn. Probeer daarom niet altijd voor de makkelijke combinatie van drie snoepjes te gaan, maar ook eens voor een rij van vier of vijf. Met een grote combinatie krijg je namelijk extra’s die het uitspelen van een level makkelijker maken. Een combinatie van vier levert je een gestreept snoepje op, eentje van vijf een gespikkelde bol en maak je een T- of L-vorm krijg je een verpakt snoepje. Combineer je deze speciale snoepjes, dan zorg je voor grote explosies of speel je specifieke rijen of kleuren weg. Een combinatie van twee gestreepte snoepjes zorgt er bijvoorbeeld voor dat een horizontale of verticale rij verdwijnt.

Candy Crush tips

4. Geef chocolade geen kans
Als doorgewinterde Candy Crush-speler heb je vast al eens kennisgemaakt met chocolade op het speelveld. Deze verspreid zich snel en gooit roet in het eten. Om de verspreiding van chocolade tegen te gaan, kun je de desbetreffende vaken omringen met gelatine. Doe je dat niet, dan verspreid de chocolade zich bij elke zet die je doet. Gelukkig kan chocolade niet over speciale snoepjes ‘groeien’, mits het de ruimte heeft om andere vakken te vullen. Anders kan het bruine snoepgoed alsnog in de weg staan van een topscore. Maar hoe speel je chocolade dan weg? Simpel, door aangrenzende snoepjes te combineren en weg te spelen. Pas als alle chocolade is weggespeeld, zal deze stoppen met groeien. Behalve als er zich een chocolademachine in het level bevindt…

Candy Crush cheat

5. Wees je bewust van het doel van Candy Crush
De ruim 400 levels in Candy Crush Saga hebben natuurlijk niet allemaal hetzelfde doel. Soms ga je het gevecht aan met een klok die aftelt, maar is dat niet het geval, neem dan de tijd om na te denken over je zetten. Bij sommige levels is het juist de bedoeling om een minimaal aantal punten te behalen of ingrediënten (kersen of nootjes) naar beneden te halen. In het laatste geval krijg je ook punten voor elk ingrediënt dat je weghaalt.

Candy Crush Saga downloaden

Via onderstaande link kun je, als je dat nog niet gedaan had, Candy Crush Saga downloaden. De game is gratis beschikbaar, werkt met vrijwel elke iPhone, iPad of iPod Touch en vereist 41,1MB aan vrije opslagruimte. Voor meer leuke spellen kun je terecht op onze iPhone games-pagina!

Candy Crush Saga

King

Gratis via App Store

Candy Crush Saga
Candy Crush Saga
Candy Crush Saga
Candy Crush Saga
Candy Crush Saga
Candy Crush Saga
Candy Crush Saga
Candy Crush Saga
Candy Crush Saga
Candy Crush Saga
Candy Crush Saga
Candy Crush Saga
Candy Crush Saga
Candy Crush Saga
Candy Crush Saga
Candy Crush Saga
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu