De 5 beste Hay Day tips: boek succes zonder geld uit te geven!

Gijs Ettes
26 mei 2014, 11:00
3 min leestijd
De 5 beste Hay Day tips: boek succes zonder geld uit te geven!

Hay Day is een van de populairste games voor de iPhone en iPad en niet zonder reden: deze boerderij-simulator is ontzettend verslavend. Met de Hay Day tips die volgen, laten we je zien hoe je het meeste haalt uit je virtuele boerderij, zonder echt geld te spenderen.

Lees verder na de advertentie.

Hay Day is, samen met Clash of Clans, een van de meest gespeelde games van dit moment. Er zijn zelfs hele families die deze kleurrijke boerderijsimulator samen spelen. In het spel is het de bedoeling om een boerderij op en uit te bouwen door het land te bewerken en te zorgen voor je kippen, varkens, koeien en schapen. Je kunt gewassen verbouwen en bakkerijen, suikerfabrieken en zuivelfabrieken opzetten. Vervolgens handel je met vrienden om zo je reputatie als boer te vestigen.

Omdat Hay Day een vrij trage game is, zijn sommige gebruikers geneigd om echt geld te spenderen om diamanten te kopen en het spelverloop te versnellen. Dankzij deze 5 Hay Day tips is dat echter niet nodig om toch succes te boeken met je virtuele boerderij!

1. Plant en oogst op de juiste momenten

Hay Day tips

Hoewel je tarwe en mais al een aantal minuten na het planten kunt oogsten, zijn er ook gewassen die er langer over doen voordat ze geoogst kunnen worden. Op een veld met sojabonen moet je bijvoorbeeld 18 minuten wachten en voor pompoenen geldt zelfs een wachttijd van een aantal uur. Het is daarom goed om dit soort gewassen te planten als je bijvoorbeeld gaat slapen of moet werken.

Op die manier hoef je niet onnodig te wachten en kun je, wanneer je een aantal uur later Hay Day opstart, weer direct aan de slag. Hetzelfde geldt voor producten die je maakt en voor dieren; zorg voor je juiste timing zodat je geen diamanten hoeft in te zetten om verder te spelen.

2. Laat bezoekers voor wat ze zijn

Regelmatig komen er bezoekers langs op je boerderij die producten van je willen kopen. Het is in de meeste gevallen echter slimmer om hun verzoeken af te wijzen, aangezien ze weinig voor je spullen betalen. Verkoop alleen producten aan bezoekers als je ze in overvloed hebt of wanneer ze (in het geval van tarwe en mais) snel te verbouwen zijn.

3. Maak gebruik van je boerderijkraam

Hay Day iphone

In plaats van je producten voor een bodemprijs te verkopen aan bezoekers, is het beter om je boerderijkraam hiervoor te gebruiken. Door je grondstoffen te verkopen aan vrienden en volgers verdien je immers meer geld. Dat kun je vervolgens gebruiken voor bijvoorbeeld betere zaden, stallen, ovens en struiken. Stapje voor stapje breid je zo je boerderij uit en boek je steeds meer succes als boer of boerin.

4. Wees niet bang om orders te weigeren

Als je Hay Day een tijdje speelt, zul je merken dat het bestellingenbord vol raakt met allerhande bestellingen. Sommige van deze bestellingen kun je direct leveren, maar het kan ook voorkomen dat je bepaalde grondstoffen mist. Wees niet bang om de desbetreffende order te weigeren. Het is aanlokkelijk om de missende grondstoffen te kopen met diamanten, maar daar heb je op de lange termijn weinig aan. Het bestellingenbord wordt immers regelmatig bijgevuld met nieuwe orders waar je wél aan kunt voldoen.

5. Denk aan je geld én ervaringspunten

Hay Day tips

Bij elke order die je succesvol opvolgt, verdien je zowel geld (het gele muntje) als ervaringspunten (het blauwe sterretje). Per bestelling wisselt de verhouding hiertussen echter en voor een grotere order krijg je soms misschien minder geld, maar meer ervaringspunten.

Het is in Hay Day erg belangrijk om genoeg ervaring op te bouwen om zo een hoger level te bereiken en nieuwe gewassen, dieren en gebouwen vrij te spelen. Weeg dus elke keer goed af of je liever gaat voor het grote geld óf meer ervaringspunten om een hoger level te bereiken.

→ Op zoek naar meer games en apps? Kijk dan in ons overzicht met populaire iPhone apps!

Download Hay Day in de App Store (gratis)

Hay Day

Supercell

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu