Google Maps gebruikt nu volledig scherm op iPhone X
Google Maps

Google Maps

Gratis

Onze score

8

Google heeft een update uitgebracht voor zijn kaarten-app. Google Maps maakt nu volledig gebruik van het naadloze scherm van de iPhone X, met daarbij een reeks bugs die verholpen zijn.

Google Maps op de iPhone X

Google Maps gebruikt nu alle aanwezige schermruimte op de iPhone X om kaartgegevens te tonen. Waar Apple Maps een doorzichtige balk bovenin naast de ‘notch’ gebruikt, gebruikt Google die ruimte om meer van de kaart te tonen. Ook gebruikt het informatieblok onderin het scherm nu de extra ruimte die daar aanwezig is, zonder de gekke opvulling die daar eerst zichtbaar was.

Google Maps iPhone X

De interface van de app zelf is nog niet volledig geoptimaliseerd voor de iPhone X. Zo is de zoekbalk door deze update hoger in het scherm geplaatst, wat het minder makkelijk maakt om bij het zijmenu te komen. Als je je iPhone X met één hand gebruikt, heb je eigenlijk de Reachability-optie nodig om makkelijk bij het menu te komen. Volgens Google verhelpt de laatste Maps-update ook een aantal bugs onder de motorkap.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Lees ook: Zo benut je iPhone X Reachability om het toestel beter te bedienen

Nieuw ontwerp

Eerder rolde Google een nieuw ontwerp uit voor de kaarten in Google Maps, gericht op gepersonaliseerde informatie. Zo krijg je je tijdens het rijden tankstations getoond, terwijl je voet restaurants in de buurt ziet. Verder hebben de kaarten zelf nieuwe kleuren gekregen, waardoor icoontjes voor specifieke plaatsen beter zichtbaar geworden zijn. Die zijn bovendien voorzien van duidelijke kleuren, zodat je bijvoorbeeld restaurants en musea makkelijker van elkaar kunt onderscheiden.

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.