Zo benut je iPhone X Reachability om het toestel beter te bedienen

Lars Paijmans
23 november 2017, 11:12
2 min leestijd
Zo benut je iPhone X Reachability om het toestel beter te bedienen

Het scherm van de iPhone X is langer en smaller dan ooit, dus komt de reachability-functie (Bereikbaarheid) goed van pas. Zo schuif je het scherm in een handeling een stukje naar beneden.

Lees verder na de advertentie.

Zo activeer je iPhone X reachability

Je hoeft de iPhone X maar een tijdje te gebruiken om aan de nieuwe bediening te wennen. Toch blijft het lastig om snel met een hand het Bedieningspaneel te openen. Hiervoor dien je namelijk vanuit de rechter bovenhoek naar beneden te vegen. Geen probleem als je twee handen tot je beschikking hebt, maar met één hand kan het wat onhandiger zijn.

Op dat soort momenten komt reachability op de iPhone X als geroepen. Deze toegankelijkheidsfunctie is al jaren aanwezig op de iPhone, maar werkt op de X net iets anders dan je gewend bent. Met Bereikbaarheid schuif je het scherm tijdelijk een stukje omlaag, zodat het onderste deel uit beeld verdwijnt en de bovenkant ineens een stuk gemakkelijker te bedienen is.

iPhone X reachability

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de functie activeren in de instellingen. Dit doe je als volgt.

  • Open de Instellingen-app;
  • Kies ‘Algemeen’;
  • Tik op ‘Toegankelijkheid’;
  • Zet de schakelaar achter ‘Bereikbaarheid’ op groen.

Nu de functie aanstaat, hoef je alleen maar naar beneden te vegen over de onderkant van het scherm. Veeg weer naar boven om het scherm terug te brengen naar de originele positie.

Meer iPhone X tips

Bereikbaarheid komt goed van pas om het Bedieningspaneel te openen, maar ook als je al je notificaties wil bekijken. In de toegankelijkheidsfuncties van de iPhone X staan ook nog wat andere nuttige opties. In onderstaande tip leggen we bijvoorbeeld uit hoe je een digitale homeknop aan de X toevoegt, zodat je bepaalde functies sneller bedient.

Lees ook: Zo geef je de iPhone X toch een (digitale) homeknop

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu