Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Emojifi Keyboard geeft handige emoji-suggesties tijdens het typen

4 juli 2016, 12:05
2 min leestijd
Emojifi Keyboard geeft handige emoji-suggesties tijdens het typen
Emojifi Keyboard

Emojifi Keyboard

Gratis

Reviewscore

7

Met emoji kun je een simpel tekstbericht er in een handomdraai een stuk leuker uit laten zien. Tegenwoordig is het emoji-aanbod echter zo groot, dat het lastig wordt om er eentje te vinden. Met het Emojifi Keyboard wordt het vinden en gebruiken van het juiste icoontje een stuk gemakkelijker.

Lees verder na de advertentie.

Emojifi Keyboard maakt emoji vindbaar

Apple voegt vanaf iOS 10 de mogelijkheid toe om woorden in je berichten te herkennen en met een druk op het scherm om te zetten naar bijbehorende emoji. Zo kun je het woord ‘Lachen’ in een lachende smiley veranderen, en een spook in de witte lachende spook-emoji.

De herfst van 2016 is echter nog ver weg, en daarmee ook de release van iOS 10. Tot die tijd is Emojifi Keyboard echter een mooie tussenstap, die je bovendien grotendeels gratis kunt gebruiken. Nadat je het toetsenbord hebt ingesteld, kun je direct beginnen met typen. Terwijl je een tekstberichtje samenstelt, verschijnen er in een kleine grijze balk boven het toetsenbord de emoji die erbij passen.

Omdat het Emojifi Keyboard de Nederlandse taal niet ondersteunt, worden woorden als ‘Lachen’ en ‘Huilen’ niet automatisch herkend. Dit is jammer, maar omdat veel emoji-woorden met eten en voertuigen te maken hebben, blijkt het toetsenbord in de praktijk toch een stuk sneller te werken dan handmatig alles opzoeken. Ook kun je in de app zelf de woorden koppelen aan een emoji. Zo kun je handmatig een vrolijk gezicht aan het woord ‘lachen’ toevoegen.

Nederlandse taal zelf toe te voegen

Als je na het tikken van een bericht in een keer alle beschikbare emoji wilt opzoeken, kun je op het Transformer-hoofd klikken onderop je toetsenbord. Hierdoor gaat het Emojifi Keyboard op zoek naar alle woorden die worden herkend, waarna jij ze razendsnel naar emoji om kunt zetten. Deze functie kun je vijftien dagen lang gratis uitproberen, maar is eigenlijk onderdeel van de Pro-versie van het toetsenbord.

Deze kun je met een in-app aankoop van 0,99 euro ontgrendelen. Als het je puur om het snel opzoeken van emoji gaat, is de gratis versie echter ook voldoende. Wij ontdekten namelijk dat het intikken van het Engelse woord vaak sneller is dan het handmatig opzoeken van een emoji.

Emojifi Keyboard

Emojifi Private Limited

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu