De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

4 manieren waarop CityZapper jouw citytrip een succes maakt

Gijs Ettes
6 februari 2015, 14:36
2 min leestijd
4 manieren waarop CityZapper jouw citytrip een succes maakt

Plan je een citytrip of ga je een weekendje weg? Dan komt een stadsgids goed van pas. Met CityZapper heb je de beste cityguides binnen handbereik, zodat geen hoogtepunten hoeft te missen van de stad die je bezoekt.

Lees verder na de advertentie.

1. Gratis reisgidsen

CityZapper is gratis te downloaden in de App Store en biedt regelmatig volledige reisgidsen aan voor nop. Op het moment van schrijven zijn dat Aken, Leipzig, Wroclaw, Portland en Ålesund, maar het aanbod wisselt geregeld. Je ziet ze als je de app start en kunt ze direct toevoegen. Voor gidsen die niet gratis beschikbaar zijn, betaal je 2,99 euro per stuk.

cityzapper app

2. Groot aanbod

Ga je vanuit de app naar het tabblad ‘Reisgidsen’, dan zie je dat het aanbod behoorlijk groot is. In totaal bevat CityZapper 80 wereldsteden en dat aantal wordt doorlopend uitgebreid. Naast bekende bestemmingen als New York, Barcelona en Berlijn vind je ook minder toeristische pareltjes als Boedapest, Stavanger en Zurich.

Voor elke stad biedt CityZapper een korte introductie en een overzicht van de beste bezienswaardigheden met mooie afbeeldingen. Ook kun je uiteraard de beste musea, restaurants, uitgaansgelegenheden checken en winkelstraatjes die je niet mag missen. Een toffe toevoeging zijn de City Reporters; locals die je advies geven over welke plekjes je zeker moet bezoeken in hun stad. Tik je op ‘Vlakbij’, dan zie je tips voor bezienswaardigheden in de buurt en elke hotspot is gemakkelijk te bewaren door hem als favoriet te markeren.

3. Offline kaarten

Verder toont de reisgids tips over het vervoer van en naar de stad en hoe het bijvoorbeeld zit met het openbaar vervoer en parkeren. Met een in-app aankoop van 99 cent kun je daarnaast een offline kaart voor de desbetreffende stad downloaden. Erg handig als je geen beschikking hebt over mobiel internet (wat vaak het geval is op vakantie).

cityzapper download

Wil je offline kaarten voor alle wereldsteden downloaden, dan kun je ze in één keer aanschaffen voor 4,99 euro.

4. Het laatste travelnieuws

Tot slot biedt de app naast reisgidsen een nieuwssectie met diverse handige tips voor citytrips. Denk bijvoorbeeld aan de 5 beste steden om een romantische Valentijnsdag te vieren of tips hoe je ervoor zorgt dat jouw citytrip zo goedkoop mogelijk is. Alle informatie wordt op een heldere en overzichtelijke manier getoond en biedt inspiratie voor als je een weekendje weg wil, maar niet precies weet waar naartoe.

CityZapper download je via onderstaande link. De app is gratis, vereist iOS 7.1 of nieuwer en tenminste 35MB aan vrije opslagruimte. Houd er wel rekening mee dat de stadsgidsen elk enkele tientallen MB’s in beslag nemen.

CityZapper stadsgids

MCM Publishers

Gratis via App Store

CityZapper stadsgids
CityZapper stadsgids
CityZapper stadsgids
CityZapper stadsgids
CityZapper stadsgids
CityZapper stadsgids
CityZapper stadsgids
CityZapper stadsgids
CityZapper stadsgids
CityZapper stadsgids
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu