Dit zijn de 5 beste yoga-apps voor iOS

Erwin Vogelaar
19 januari 2018, 19:28
4 min leestijd
Dit zijn de 5 beste yoga-apps voor iOS

Wil je starten met yoga, maar vind je groepslessen een te grote stap? Wij kiezen de beste yoga-apps uit zodat je thuis aan de slag kunt.

Beste yoga-apps voor iOS

Er zijn verschillende manieren waarop je met yoga aan de slag kunt gaan. Je kunt voor groepslessen kiezen, maar dat kan best duur worden en je zit tussen een hoop andere mensen. Daarnaast staan op YouTube een hoop mooie gratis lessen, maar die vragen je vaak wel een vast pad te volgen. Daarom is een yoga-app heel handig, maar welke moet je hebben? Wij zetten de beste yoga-apps in de App Store voor je op een rijtje, zowel voor absolute beginners als voor yogi’s die verder willen.

Pas wel op. Met yoga zoek je via verschillende poses telkens de limieten van je lichaam op. De bedoeling is dat je die limieten langzaam verlegt. Loop dus niet te hard van stapel bij het gebruik van zo’n app, want anders kun je blessures oplopen. Zorg tevens voor voldoende opwarming, bijvoorbeeld van je polsen als je daar je gewicht op gaat zetten.

1. Daily Yoga

Voor je dagelijkse yogasessie is Daily Yoga een fantastische optie. De app laat je elke dag weten wanneer het tijd is om aan de slag te gaan en helpt je te verbeteren zonder je lichaam teveel te belasten. De app heeft een stapel verschillende series om te volgen, zoals ‘Beginners to Masters’, ‘Getting Toned’ en ‘Health Enhancer’. Het is maar net wat je doel is. Zo’n serie bestaat uit verschillende dagen met nieuwe poses die worden uitgelegd met duidelijke video’s. Ook zijn er aparte sessies om bijvoorbeeld de basis van het ademhalen te leren of je flexibiliteit te vergroten.

Lees verder na de advertentie.

Een leuk onderdeel van de app is de community. Hier plaatsen andere app-gebruikers onder andere foto’s van hun voortgang en worden er uitdagingen gestart. Tevens wordt er elke maand nieuwe content aan de app toegevoegd zodat er regelmatig wat nieuws te leren is. De gratis versie van de app is voldoende voor beginners, maar daarna heb je wel een abonnement nodig. Dat kan per jaar voor 3,33 euro per maand.

Download Daily Yoga in de App Store (gratis)

Daily Yoga: Thuistrainen

Daily Yoga Culture Technology Co., Ltd.

Gratis via App Store

2. Pocket Yoga

Pocket Yoga is een hele fijne app die je door allerlei sessies heen loodst. Dit doet de app met geïllustreerde instructies. Pocket Yoga heeft ook een bibliotheek met details over de verschillende yoga-poses en wat je er aan hebt. De app mist alleen een beetje variatie.

Leuk aan Pocket Yoga is dat je er een aantal extra’s bij krijgt. Zo biedt de app onder andere Apple Watch-ondersteuning, waardoor je informatie direct op je pols kunt zien als je in een ingewikkelde houding ligt en niet naar het scherm kunt kijken. Er is ook een widget met een pose van de dag, waarin je de namen leert zodat je sneller kunt reageren op de instructies. Een groot nadeel van Pocket Yoga is dat je niet een gratis versie kunt proberen. De app kost namelijk 3,49 euro zonder proefversie.

Download Pocket Yoga in de App Store (3,49 euro)

Pocket Yoga

Rainfrog, LLC

€ 3,49 via App Store

3. Yoga Studio

Ook Yoga Studio is een mooie app vol met lessen en poses. Het zijn er niet zoveel als in de apps hierboven, maar de lessen worden getoond in prachtige video’s van tien minuten tot een uur lang. Door verschillende poses achter elkaar te plaatsen is het ook mogelijk om je eigen lessen te creëren. De app zorgt ervoor dat deze poses elkaar opvolgen in een video.

Naast de yoga-lessen zijn er ook meditatie-lessen te volgen, zodat je naast je lichaam ook je geest traint. De app is twee weken gratis te gebruiken, hoewel je wel alvast een betaalplan moet selecteren. Het gebruik van de app kost daarna 1,99 dollar per maand of 19,99 dollar per jaar.

Download Yoga Studio in de App Store (gratis)

Yoga Studio: Mind & Body

Fit For Life LLC

Gratis via App Store

4. Down Dog

Met Down Dog kies je wat voor soort sessie je wil doen, wat je ervaring is en hoelang je de les wil hebben. Vervolgens download je of start je de les. Elke keer krijg je een andere volgorde van poses. Deze app valt voornamelijk op door de details in de instructies. Ook is er een fijne variëteit in lessen en mag de heerlijke muziek niet vergeten worden. De sfeer en stijl van Down Dog is wat relaxter dan de andere apps en dat is erg prettig. Het leuke icoontje is ook een pluspunt. Down Dog is gratis te gebruiken, maar de betaalde versie heeft meer opties en content.

Download Down Dog in de App Store (gratis)

Yoga | Down Dog

Yoga Buddhi Co.

Gratis via App Store

5. FitStar Yoga

Met FitStar Yoga kies je de lengte en intensiteit van de les die je wil doen, waarna je via video door poses wordt geleid. Er zijn een aantal gratis lessen beschikbaar voor beginners zodat je de app goed kunt proberen, maar daarna moet je wel betalen en het is niet bepaald een goedkope app. FitStar Yoga kost namelijk 7,99 euro per maand of 39,99 euro per jaar, terwijl apps hierboven voor minder geld op sommige vlakken zelfs meer bieden. Deze app is wel aan te raden als je een Fitbit draagt, omdat de app en deze wearable goed samenwerken. Elke yogasessie die je doet wordt namelijk geüpdatet in de Fitbit-app.

Download FitStar Yoga in de App Store (gratis)

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's