De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Dit zijn de 5 beste yoga-apps voor iOS

Erwin Vogelaar
19 januari 2018, 19:28
5 min leestijd
Dit zijn de 5 beste yoga-apps voor iOS

Wil je starten met yoga, maar vind je groepslessen een te grote stap? Wij kiezen de beste yoga-apps uit zodat je thuis aan de slag kunt.

Lees verder na de advertentie.

Beste yoga-apps voor iOS

Er zijn verschillende manieren waarop je met yoga aan de slag kunt gaan. Je kunt voor groepslessen kiezen, maar dat kan best duur worden en je zit tussen een hoop andere mensen. Bovendien zijn klasjes momenteel natuurlijk überhaupt niet mogelijk vanwege de coronacrisis.

YouTube dan? Daar staan weliswaar een hoop mooie gratis lessen op, maar die vragen je vaak wel een vast pad te volgen. Daarom is een yoga-app heel handig. Maar welke moet je hebben? Wij zetten de beste yoga-apps in de App Store voor je op een rijtje, zowel voor absolute beginners als voor yogi’s die verder willen.

Een waarschuwing vooraf: met yoga zoek je via verschillende poses telkens de limieten van je lichaam op. De bedoeling is dat je die grenzen langzaam verlegt. Loop dus niet te hard van stapel bij het gebruik van zo’n app, want dan kun je geblesseerd raken. Zorg tevens voor voldoende opwarming. Denk bijvoorbeeld aan je polsen als je daar je gewicht op gaat zetten.

1. Yoga for Beginners

Als je net begint met Yoga wil je natuurlijk niet direct een ingewikkelde app. Je wil ook niet meteen een fortuin uitgeven aan abonnementskosten. Daarom is Yoga for Beginners een uitstekende app om aan deze nieuwe hobby te snuffelen. Er staan heel veel gratis oefeningen in, die bovendien stap voor stap worden uitgelegd. Zowel in teksten als in video’s.

Je kunt kiezen uit verschillende categorieën als ‘Beginner Yoga’, ‘Energy Booster’ en ‘Fat Burner’, afhankelijk van wat je doel is. Ook stel je eenvoudig een eigen workout met oefeningen samen en houdt de app automatisch je voortgang bij. En dat allemaal voor nop.

Er is overigens wel een betaalde versie van Yoga for Beginners. Die kost 32,99 euro per jaar en zou je moeten verlossen van advertenties. Die hebben wij tijdens het testen echter überhaupt niet gezien. Ook is onduidelijk wat de beloofde extra functies zijn.

Yoga voor Beginners | Geest

Fast Builder Limited

Gratis via App Store

2. Daily Yoga

Voor je dagelijkse yogasessie is Daily Yoga een fantastische optie. De app laat je elke dag weten wanneer het tijd is om aan de slag te gaan en helpt je te verbeteren zonder je lichaam te veel te belasten.

Je kunt verschillende cursussen volgen, zoals ‘Perfect Body Booster’, ‘Immunity Boosting Yoga’ en ‘Full Body Healtcare’. Het is maar net wat je doel is. Zo’n serie bestaat uit verschillende dagen met nieuwe poses die worden uitgelegd met duidelijke video’s. Ook zijn er aparte sessies om bijvoorbeeld de basis van het ademhalen te leren of je flexibiliteit te vergroten.

Een leuk onderdeel van de app is de community. Hier plaatsen andere app-gebruikers onder andere foto’s van hun voortgang en worden er uitdagingen gestart. Tevens wordt er elke maand nieuwe content aan de app toegevoegd zodat er regelmatig wat nieuws te leren is. De gratis versie van de app bevat voldoende oefeningen voor beginners, maar als je meer wil heb je een abonnement nodig. Er zijn verschillende varianten, die je per maand of jaar kunt afsluiten.

Daily Yoga: Thuistrainen

Daily Yoga Culture Technology Co., Ltd.

Gratis via App Store

3. Pocket Yoga

Pocket Yoga is een hele fijne app die je door allerlei sessies heen loodst. Dit doet de app met geïllustreerde instructies. Pocket Yoga heeft ook een bibliotheek met details over de verschillende yogaposes en wat je er aan hebt. De app mist alleen een beetje variatie.

pocket yoga

Leuk aan Pocket Yoga is dat je er een aantal extra’s bij krijgt. Zo biedt de app onder andere Apple Watch-ondersteuning, waardoor je informatie direct op je pols kunt zien als je in een ingewikkelde houding ligt en niet naar het scherm kunt kijken. Er is ook een widget met een pose van de dag, waarin je de namen leert zodat je sneller kunt reageren op de instructies. Een groot nadeel van Pocket Yoga is dat je hem niet gratis kunt proberen. De app kost namelijk 3,49 euro en er is geen proefversie.

Pocket Yoga

Rainfrog, LLC

€ 2,99 via App Store

4. Yoga Studio

Ook Yoga Studio is een mooie app vol met lessen en poses. Het zijn er niet zoveel als in de apps hierboven, maar ze worden getoond in prachtige video’s van vijf minuten tot een uur lang. Door verschillende poses achter elkaar te plaatsen is het ook mogelijk om je eigen lessen te creëren. De app zorgt ervoor dat de poses elkaar opvolgen in een video. Je kunt bovendien een persoonlijk schema opstellen.

Naast de yogalessen zijn er ook meditatielessen te volgen, zodat je naast je lichaam ook je geest traint. De app is twee weken gratis te gebruiken, hoewel je wel alvast een betaalplan moet selecteren. Het gebruik van de app kost daarna 9,99 dollar per maand of 69,99 dollar per jaar.

Yoga Studio: Classes and Poses

Fit For Life LLC

Gratis via App Store

5. Down Dog

Met Down Dog kies je wat voor soort sessie je wil doen, wat je ervaring is en hoe lang je de les wil hebben. Vervolgens download je of start je de les. Elke keer krijg je een andere volgorde van poses. Deze app valt voornamelijk op door de details in de instructies. Ook is er een fijne variëteit in lessen en mag de heerlijke muziek niet vergeten worden.

De sfeer en stijl van Down Dog is wat relaxter dan de andere apps en dat is erg prettig. Het leuke icoontje is ook een pluspunt. Down Dog is gratis te gebruiken, maar de betaalde versie heeft meer opties en content. Die kost 10,99 euro per maand of 65,99 per jaar.

Yoga | Down Dog

Yoga Buddhi Co.

Gratis via App Store
Bron afbeelding: App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu