Post van de overheid lezen met de Berichtenbox-app voor iOS
Berichtenbox

Berichtenbox

Gratis

Onze score

7

Berichten van overheidsinstanties hoef je voortaan nooit meer te missen. Met de nieuwe Berichtenbox-app check je overheidspost vanaf je iPhone. De app is nu beschikbaar voor iOS.

Berichtenbox-app beschikbaar voor iOS

Er ploffen steeds minder vaak fysieke brieven van de overheid op de mat. In plaats daarvan wordt post van bijvoorbeeld de Belastingdienst of je gemeente steeds vaker als digitaal bericht verstuurt naar je Berichtenbox. Deze berichten zijn te vinden op de MijnOverheid-site, maar die wordt door veel Nederlanders (nog) niet regelmatig genoeg gebruikt.

Vorig jaar waren er bijvoorbeeld pas 6,6 miljoen geactiveerde MijnOverheid-accounts. Bovendien lezen steeds meer mensen deze digitale brieven niet eens, bleek destijds uit een rapport van de Nationale Ombudsman.

Reden genoeg voor Logius, de digitale dienst van de overheid, om een Berichtenbox-app te ontwikkelen. Volgens Logius is de kans dat je een bericht nog over het hoofd ziet zo een stuk kleiner. Zodra je een bericht van een overheidsinstantie krijgt, ontvang je namelijk een notificatie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

App wordt in toekomst uitgebreid

Om de app te gebruiken, moet je eenmalig je DigiD-account koppelen. Vervolgens stel je een pincode in, zodat anderen niet zomaar bij jouw post kunnen. Deze dien je iedere keer in te voeren wanneer je de app opent.

Momenteel is de Berichtenbox-app nog vrij simpel. Je kunt post bekijken en berichten delen of kopiëren naar andere apps. Het is in deze eerste versie nog niet mogelijk om berichten te verwijderen, of aan te geven welke organisaties digitale post mogen verzenden.

Dit kan voorlopig uitsluitend via de MijnOverheid-website. Toch kunnen we in de toekomst dergelijke functies wel verwachten. Logius belooft namelijk regelmatig nieuwe functies toe te voegen via updates.

Berichtenbox

Rijksoverheid

9 (156478 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.