De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

6 handige iPhone apps om de belastingaangifte in te vullen

Wouter Nijsen
30 maart 2014, 16:44
3 min leestijd
6 handige iPhone apps om de belastingaangifte in te vullen

Ieder jaar zitten we weer met de handen in het haar voor die ene grote taak vóór april: de belastingaangifte. De belastingaangifte invullen is voor velen een lastige klus waar ze niet bepaald naar uitkijken. Dankzij deze 6 handige iPhone apps wordt het iets gemakkelijker.

Lees verder na de advertentie.

Aangifte

Jongbloed Fiscaal Juristen

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De beste app met betrekking tot de belastingaangifte invullen, is ongetwijfeld het eenvoudig getitelde ‘Aangifte’. Deze app is voorzien van de laatste regels voor de jaaropgaaf inkomstenbelasting. Maakt niet uit of je nu student, vrijwilliger of een ouder bent, in deze app vind je allerlei tips waar je op moet letten.

Aangifte beantwoordt overigens ook een hoop complexe vragen. Want wanneer moet je eigenlijk een voorlopige aanslag aanvragen, welke ziektekosten zijn precies aftrekbaar en welke aftrekposten zijn er voor mijn eigen woning? Hoe werkt het fiscaal partnerschap? Download de gratis app en je komt er binnen enkele minuten achter.

Kom jij telkens voor een verrassing te staan als er weer eens een regel met betrekking tot de belasting is gewijzigd? Dan zit je goed bij Belasting Alert. Met deze app ben je continu op de hoogte van het allerlaatste nieuws omtrent belastingwijzigingen, belastingaangiftes en CAO’s. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een herinnering in te stellen voor het geval je iets belangrijks vergeet – we noemen iets simpels als de belastingaangifte invullen.

Een gloednieuwe app in de App Store is ‘De Belastingwijzer 2014’. Deze maakt je wegwijs door ‘de voortdurend veranderende belastingwetgeving’ van Nederland. Nadat je deze applicatie installeert, kun je makkelijker gebruikmaken van alle fiscale voordelen van dit jaar. Je kunt daarnaast sneller zoeken op belastingsoort via de gespecialiseerde zoekfunctie. En Belastingwijzer heeft een persoonlijk tintje, want je stelt er rechtstreeks een vraag aan een van de werknemers van Baker Tilly Berk.

Naast programma’s over de belastingaangifte invullen, zijn er ook apps die je informeren over regelingen en wetten met betrekking tot diverse economische zaken. Bijvoorbeeld BTW-Plaza, een app met misschien wel de meeste rekentools van alle apps in de App Store. Variërend van privégebruik van je auto van de zaak tot de bijtelling van de zeescheepsvaart. Daarnaast krijg je gratis toegang tot het meest complete btw-kennishandboek dat er is én er zit een makkelijke BTW-converter inbegrepen die binnen een handomdraai je btw berekent.

Voor als je vaak onderweg bent en beter op je kilometerverbruik wil letten, is dit een perfecte applicatie. Alphabet KM Registratie bespaart je een hoop geld en laat je in het vervolg veel zuiniger rijden conform de regelgeving van de belastingdienst. Niet alleen voor Alphabet-berijders, maar voor alle automobilisten.

Prizmo 4 (Legacy version)

Creaceed SPRL

€ 19,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

We kunnen ons voorstellen dat je als gevolg van alle onkostenbonnetjes door het bomen de bos niet meer ziet. Met Prizmo hoeven deze papiertjes niet meer je portefeuille te vullen: je iPhone kan ze direct fotograferen en slaat ze op. Handig, aangezien deze digtale kopie ook aan de eisen van de belastingdienst voldoet. Voor ongeveer negen euro zet Prizmo al je bonnetjes en andere documenten om in leesbare tekst via optical character recognition. Superpraktisch voor de boekhouding en het scheelt heel wat frustratie.

→ Op zoek naar meer? Bekijk dan ons overzicht met de beste iPhone Financiën apps!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu