Goede voornemens voor 2017: met deze 5 apps ga je ze halen
Lars Paymans

Het nieuwe jaar is begonnen, de oliebollen zijn opgeruimd en het vuurwerk is de lucht in gegaan. Hoog tijd dus om werk te maken van die veelbelovende goede voornemens. Deze 5 iOS-apps helpen je een handje.

Deze apps helpen je bij je goede voornemens

Goede voornemens zijn er in alle soorten en maten, maar komen vaak op een paar dezelfde dingen neer. De populairste hebben we daarom uitgelicht en van een bijpassende app voorzien. Zo is het voor jou gemakkelijker om die belofte aan jezelf ook echt waar te maken dit jaar.

goede voornemens

Meer sporten: Activiteiten

Een abonnement bij de sportschool afsluiten is een belangrijke stap om vaker te sporten, maar als je over het algemeen meer wilt bewegen staat er al een uitstekende app op je iPhone geïnstalleerd. De Activiteiten-app houdt namelijk precies bij hoeveel je per dag beweegt, mits je een Apple Watch hebt die je iedere dag om je pols doet. Sinds watchOS 3 en iOS 10 kun je vrienden uitdagen om je dagelijkse doelen te halen en te verbreken. Zodra je in de sportschool staat, zet je een workout aan om ook die gegevens te registreren. Virtuele medailles in de app moedigen je verder aan om deze doelen ook echt te halen.

Lees ook: De 8 beste iOS-apps om fitter en gespierder te worden

Gezonder eten en leven: Lifesum

Sporten is belangrijk, maar gezond eten en drinken speelt minstens zo’n grote rol. Met Lifesum weet je precies wat en hoeveel je eet, mits je dit nauwkeurig bijhoudt in deze app. Verschillende ‘plannen’ helpen je om gezonder te leven, af te vallen of juist zwaarder te worden. De app heeft een overzichtelijk ontwerp, en moedigt je met recepten voor je ontbijt, lunch en diner aan om zowel gezond als lekker te blijven eten.

Uitgebreide informatie over de voedingswaarde van je eten is bovendien altijd binnen handbereik. Gedurende de dag kun je continu in de gaten houden of je het beoogde aantal calorieën verbrandt hebt.

Lifesum: Healthy lifestyle app (AppStore Link) Lifesum: Healthy lifestyle app
Ontwikkelaar: Lifesum AB
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

goede voornemens

Je smartphonegebruik minderen: Forest

Minder op je telefoon kijken is een van de populairste goede voornemens. Dit is echter een stuk makkelijker gezegd dan gedaan, zo weten we uit ervaring. Daarom komt de app Forest als geroepen: deze app koppelt het wegleggen van je iPhone aan een spel-element, waarin je boompjes plant. Door je iPhone langer te laten liggen worden de bomen groter, zodat er uiteindelijk een hele tuin ontstaat.

Ondertussen wordt er zorgvuldig geregistreerd hoe vaak, hoe lang en wanneer je de sessie start. Dit zorgt er niet alleen voor dat je jouw smartphoneverbruik mindert, maar helpt je ook met beter focussen op de dingen die er echt toe doen.

Lees ook: Forest helpt je met focussen en matigt je iPhone-gebruik

Forest by Seekrtech (AppStore Link) Forest by Seekrtech
Ontwikkelaar: ShaoKan Pi
Beoordeling: 4+
Prijs: € 2,29 Download

Georganiseerder te werk gaan: Timepage

De start van het nieuwe jaar betekent ook dat het tijd is om een nieuwe agenda te kopen. Onze favoriete agenda-app is Timepage, gemaakt door de mensen achter de populaire Moleskin-boekjes. Timepage is een overzichtelijke agenda, met een kleurrijk design en tal van slimme functies. Zo worden kaarten en reistijden toegevoegd aan je afspraak en kun je snel zien wat het weer is op de plek waar je afgesproken hebt. Al je afspraken worden ondertussen logisch en geordend gepresenteerd, zodat je zelfs met de volste agenda alsnog precies weet wat je te doen staat.

Timepage (AppStore Link) Timepage
Ontwikkelaar: Moleskine S.r.l.
Beoordeling: 4+
Prijs: € 5,49 Download

Meer tijd voor jezelf en beter uitrusten: Sleep Cycle

Iedereen heeft het druk, druk, druk, dus is ‘meer tijd voor jezelf’ nemen vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. In plaats daarvan is het praktischer om de kwaliteit van je nachtrust te verbeteren. Sleep Cycle is hier de beste app voor, omdat deze een effectieve slaap-tracker combineert met een slimme alarmklok. Zo weet je wanneer je naar bed moet gaan om je optimale nachtrust te halen en word je op het optimale moment gewekt.

Lees ook: Sleep Cycle is de beste wekker en slaaptracker voor iOS

Sleep Cycle alarm clock (AppStore Link) Sleep Cycle alarm clock
Ontwikkelaar: Northcube AB
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.