Airbnb nu ook op iPads en andere tablets te gebruiken

Gijs Ettes
30 april 2015, 14:15
2 min leestijd
Airbnb nu ook op iPads en andere tablets te gebruiken
Airbnb

Airbnb

Gratis

Reviewscore

8

Airbnb heeft zijn app geüpdatet, zodat deze nu ook prettig werkt op de iPad en Android-tablets. Dankzij de magazine lay-out kun je gemakkelijk het aanbod (hotel)kamers, appartementen en huizen bekijken en direct boeken.

Lees verder na de advertentie.

Huizenaanbod in magazinestijl

De Airbnb-app was er al langer voor de iPhone, maar is nu ook voor het grotere scherm van de iPad geoptimaliseerd. De nadruk in de app ligt op beeld; bij het bladeren door het aanbod zie je grote foto’s met een hoge kwaliteit die een goede indruk geven van de desbetreffende accommodatie. Bij het overschakelen van portret- naar landschapmodus wordt de interface automatisch aangepast, wat een stuk prettiger werkt dan wanneer je gebruik zou maken van de webinterface.

airbnb-app ipad

Je kunt gemakkelijk zoeken op locatie, data, prijs en de beschikbare voorzieningen en direct vanuit de app een kamer boeken of contact leggen met de verhuurder. De iPad-versie van Airbnb laat bovendien duidelijker in een kaartje zien welke accommodaties beschikbaar zijn in de stad waar je zoekt. In landschapmodus wordt het beeld in tweeën gedeeld, zodat je snel berichten kunt zien en beantwoorden. De stap om de Airbnb-app te optimaliseren voor tablets is een logische. Volgens het bedrijf is inmiddels zo’n 12 procent van het bezoek naar de website afkomstig van tablets.

Airbnb wordt wereldwijd gebruikt door reizigers, maar ook door mensen die (een gedeelte van) hun huis willen verhuren om een centje bij te verdienen. In Nederland zijn echter al diverse verhuurders beboet, omdat ze de huizenverhuursite misbruikten door appartementen het hele jaar door aan te bieden aan toeristen. Op die manier konden ze de regels voor verhuur en brandveiligheid omzeilen. In Amsterdam kunnen tientallen huurders een boete tegemoet zien voor illegale onderhuur.

Airbnb-app downloaden

Als huurder en Airbnb-gebruiker heb je gelukkig weinig te vrezen. Via onderstaande link kun je de Airbnb-app voor de iPad downloaden. Deze is, net als de iPhone-versie, gratis en vereist iOS 7.0+.

Airbnb

Airbnb, Inc.

Gratis via App Store

Airbnb
Airbnb
Airbnb
Airbnb
Airbnb
Airbnb
Airbnb
Airbnb
Airbnb
Airbnb
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu