Tweefactorauthenticatie in iOS 10: zo stel je het in

22 augustus 2016, 12:15
2 min leestijd
Tweefactorauthenticatie in iOS 10: zo stel je het in

iOS 10 laat gebruikers tweefactorauthenticatie instellen voor hun Apple ID, waarmee je het inloggen met je account veiliger wordt. In deze tip leggen we uit hoe dat precies werkt.

Lees verder na de advertentie.

Tweefactorauthenticatie in iOS 10

Tweefactorauthenticatie is één van de betere manieren om veiliger in te loggen. In plaats van dat je bij het inloggen alleen je wachtwoord invoert, dien je ook een verificatiecode in te vullen, waarmee je aangeeft dat jij daadwerkelijk de persoon bent die probeert in te loggen. Zo krijgen kwaadwillenden geen toegang tot jouw data en kunnen ze niet inloggen op bijvoorbeeld iCloud.com.

Tweefactorauthenticatie is al een tijdje beschikbaar in iOS. Wel was het zo dat het voorheen kon voorkomen dat de optie niet werkte, omdat je over apparaten beschikt die op een oude iOS-versie draaien, en hierdoor tweefactorauthenticatie niet ondersteunen.

In iOS 10 kun je tweefactorauthenticatie ook instellen als je er oudere apparaten aan je Apple ID zijn gekoppeld. Bovendien gaat het instellen nu op een iets andere manier, waarbij je meerdere stappen moet doorlopen. Hieronder lees je hoe het werkt.

Zo stel je het in

  1. Ga op je iPhone of iPad waar je tweefactorauthenticatie mee wilt gebruik naar ‘Instellingen > iCloud’ en tik bovenin op je account. Voer vervolgens je wachtwoord in;
  2. Kies hierna voor ‘Wachtwoord en beveiliging’ en tik op ‘Twee-factor-authenticatie instellen’;
  3. Druk op ‘Ga door’ en kies voor ‘Toch aanzetten’ als je een melding krijgt dat sommige apparaten niet klaar zijn voor tweefactorauthenticatie;
  4. Voer vervolgens de antwoorden op je beveiligingsvragen in en kies het telefoonnummer dat je wil gebruiken om je identiteit vast te stellen. Hierbij kun je aangeven of je een gesproken oproep wil krijgen, of liever kiest voor een sms-bericht;
  5. Op je telefoon krijg je vervolgens je vervolgens een Apple ID-verificatiecode toegestuurd. Hierna wordt er nogmaals gevraagd om je wachtwoord in te voeren.
tweefactorauthenticatie

Dat was het! Wanneer je nu probeert in te loggen op bijvoorbeeld de Apple- of iCloud-website, dien je naast je wachtwoord ook de verificatiecode in te vullen die je op de ingestelde iPhone of iPad krijgt toegestuurd. Bij ‘Instellingen > iCloud > Je account’ kun je overigens ook verificatiecodes genereren, die je kunt gebruiken om in te loggen op een ander apparaat of iCloud.com.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu