De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De AirTag-batterij vervangen: zo doe je dat

Dilara Isik
5 mei 2021, 12:59
2 min leestijd
De AirTag-batterij vervangen: zo doe je dat

De AirTag is een handig apparaatje om je spullen altijd terug te kunnen vinden. Maar wat doe je als deze leeg is? In deze tip leggen we uit hoe je de batterij van de AirTag vervangt.

Lees verder na de advertentie.

AirTag-batterij vervangen: zo werkt het

De AirTag werkt met een simpel knoopcelbatterijtje. Dat is handig, want op die manier hoef je de tracker nooit op te laden en kun je de AirTag rustig aan je sleutelbos of tas laten zitten. Het nadeel is wel dat je dan af en toe de batterij moet vervangen. Gelukkig werkt dat heel makkelijk, al is het wel een priegelwerkje.

De Apple-tracker heeft een standaard platte knoopcelbatterij, van het type CR2032. Deze is voor een paar euro te koop bij bijna alle winkels die batterijen verkopen. De batterij gaat ongeveer een jaar mee. Als je batterij (bijna) leeg is, dan krijg je daar een melding van via de Zoek Mijn-app. Zo vervang je de AirTag-batterij:

  1. Druk het metalen deel van de AirTag in en draai het een kwartslag;

  2. De bovenkant springt nu los. Haal de oude batterij eruit en leg er een nieuwe in;

  3. Druk het metalen gedeelte er weer in en draai het een kwartslag terug.

Zodra de AirTag opnieuw contact maakt met de batterij hoor je een zachte, hoge toon uit de tracker komen. Na het vervangen van de batterij is de AirTag direct weer verbonden met je iPhone.

Meer over de AirTag

Na jaren van speculatie en geruchten onthulde Apple tijdens het event in april eindelijk de AirTag. De piepkleine tracker laat je spullen terugvinden via de Zoek Mijn-app op je iPhone. Wil je meer weten over de AirTag? iPhoned beantwoordt al je vragen in onze AirTag FAQ. Ook lees je op onze website onder andere hoe je de AirTag instelt en onze eerste indruk van de AirTag.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen