Zo maak je vensters schermvullend in macOS

Rick van der Veer
14 april 2018, 13:21
2 min leestijd
Zo maak je vensters schermvullend in macOS

Je verliest al gauw het overzicht als je teveel vensters open hebt op je Mac. In dit artikel laten we je zien hoe je makkelijk een venster vergroot en hem volledig scherm weergeeft.

Lees verder na de advertentie.

Zo kun je een Mac-venster vergroten

Er zijn verschillende redenen om een venster in volledig scherm weer te geven. Niet alleen heb je dan minder afleiding door maar één app in beeld te hebben, ook kan de extra ruimte tot een verbeterde productiviteit leiden. Het kan voor sommige apps erg handig zijn om meer zicht te hebben, zoals wanneer je foto’s of video bewerkt.

Door op het groene knop linksboven te klikken, wordt het actieve venster schermvullend. Het Mac-menu bovenin beeld verdwijnt dan, en je andere vensters bevinden zich op een ander bureaublad. Wil je toch een scherm zo groot mogelijk weergeven zonder het menu te verliezen, dan kun je dit met onderstaande opties voor elkaar krijgen.

Vier manieren om vensters te vergroten

mac-venster vergroten

Met de Zoom-functie kun je je venster in ieder geval in de hoogte aan je beeldscherm aanpassen. Hiervoor klik je bovenin het Mac-menu op ‘Venster > ‘Zoom.’ De app die je op dat moment open hebt, wordt dan net zo hoog als je beeldscherm, zonder het menu te verbergen. Je kunt ook dubbelklikken op de vensterbalk om ‘Zoom’ te activeren.

Het groene knopje linksboven kan ook op een andere manier een venster vergroten. Hiervoor houd je Shift + Option ingedrukt, waarna je op het groene knopje drukt. Je actieve venster wordt vervolgens beeldvullend weergegeven, wederom zonder het Mac-menu te verbergen.

Wil je het beheren van vensters op je Mac nog eenvoudiger maken, dan kun je ook de app BetterSnapTool gebruiken. Deze app is niet gratis (4,49 euro), maar maakt het indelen van je vensters een stuk eenvoudiger. Door een app tegen de bovenrand van je scherm aan te slepen, maakt BetterSnapTool hem automatisch schermvullend. Dit werkt ook tegen de zijkanten, zodat je twee vensters naast elkaar kunt zetten.

Natuurlijk kun je ook gewoon vensters naar de grootte slepen die je nodig hebt. Hiervoor zet je je cursor op één van de hoeken van een venster en klik je, waarna je het scherm zo groot kan slepen als je zelf wil.

Op zoek naar meer tips? Check de iPhone-tippagina, download de iPhoned-app of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu