WhatsApp-gids: dit zijn de beste tips voor je iPhone

10 mei 2024, 16:25
6 min leestijd
WhatsApp-gids: dit zijn de beste tips voor je iPhone

Je kunt met WhatsApp veel meer dan alleen maar berichtjes sturen. Daarom in de iPhone-tips van deze week de beste tips voor een betere WhatsApp-ervaring!

Lees verder na de advertentie.

De beste iPhone-tips voor WhatsApp

Om het overzichtelijk te houden, verdelen we de iPhone-tips voor WhatsApp in vier categorieën: Snelheid en efficiëntie, Veiligheid en privacy, Foto’s en video’s, en Back-ups. Bovendien behandelen we niet alle tips die we konden vinden, maar maken we een selectie van de beste tips die we zijn tegengekomen.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste tips voor je iPhone? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, zodat je iedere week weer nieuwe functies ontdekt!

Snelheid en efficiëntie

Met deze iPhone-tips gebruik je WhatsApp een stuk sneller en doeltreffender. Check direct of je ze al allemaal kent!

1. Gesprekken vastzetten of markeren

Gesprekken die je snel en gemakkelijk wilt kunnen terugvinden, kun je vastzetten of markeren. We leggen je uit hoe dat werkt.

 • Een gesprek vastzetten: dit is vooral handig wanneer je bepaalde personen of groepen nog moet antwoorden en dit niet wilt vergeten. Dit doe je door een chat naar rechts te vegen en vervolgens te kiezen voor ‘Maak vast’.
 • Een gesprek markeren: dit doe je wanneer iemand je informatie stuurt die je later nog nodig hebt. Zeker in een groepschat is dit handig. Markeren doe je door een bericht lang aan te raken en vervolgens te tikken op ‘Markeer met ster’. De berichten die je hebt gemarkeerd met een ster vind je terug op het tabblad ‘Instellingen’.
iPhone tips

2. Verstuurde berichten verwijderen of bewerken

Heb je een bericht naar de verkeerde persoon gestuurd, een typfout gemaakt, of gewoon spijt van je bericht? Dan heb je 15 minuten de tijd om het bericht alsnog te bewerken of te verwijderen. Houd er wel rekening mee dat dit zichtbaar is voor de ontvanger, want daar verschijnt ‘Bericht verwijderd’ of ‘Bericht bewerkt’.

Verwijderen en bewerken doe je door simpelweg lang op je bericht te drukken en vervolgens in het snelmenu dat verschijnt te kiezen voor ‘Bewerk’ of ‘Verwijder’.

bewerk verwijder

3. Typen via je MacBook

Ben je van plan om flinke lappen tekst te typen, dan gaat dat natuurlijk stukken beter via het toetsenbord van je Mac of MacBook. Met Web WhatsApp is dat geen enkel probleem. Instellen doe je als volgt:

 1. Ga op je MacBook naar web.whatsapp.com;

 2. Open WhatsApp op je iPhone en ga naar ‘Instellingen’;

 3. Tik op ‘Gekoppelde apparaten’ en dan op ‘Koppel apparaat’;

 4. Richt de camera van je iPhone op de QR-code op je MacBook.

iPhone-tips

Je gebruikt WhatsApp nu niet alleen op je iPhone, maar ook op je MacBook. Typen gaat via je MacBook uiteraard veel sneller en gemakkelijker.

Veiligheid en privacy

Niet iedereen hoeft alles van je te weten, dus neem eens de tijd om even naar deze iPhone-tips te kijken.

4. Schakel tweestapsverificatie in

Voor extra veiligheid kun je tegenwoordig in veel apps de optie tweestapsverificatie instellen. Dat is een goed idee. Zeker omdat hackers, indien ze succesvol zijn, de optie direct zullen inschakelen als jij dat nog niet gedaan had. Met alle gevolgen van dien. Zo schakel je tweestapsverificatie in:

 • Ga in WhatsApp naar het tabblad ‘Instellingen’;
 • Tik op ‘Account’ en dan op ‘Verificatie in twee stappen’;
 • Tik op ‘Schakel in’ en voer een pincode in.

Uiteraard is het belangrijk dat je de pincode niet vergeet. Het helpt dat WhatsApp voortaan af en toe om de pincode vraagt, waardoor je hem niet zo snel vergeet.

verificatie in twee stappen

5. Gebruik Face ID om WhatsApp te ontgrendelen

Om je privacy te waarborgen is het een goed idee om WhatsApp te vergrendelen, zodat niet iedereen zomaar in je gesprekken kan kijken als je even niet oplet. Om het jezelf makkelijk te maken gebruik je daar Face ID voor. Je schakelt het als volgt in:

 • Ga in WhatsApp naar het tabblad ‘Instellingen’;
 • Tik op ‘Privacy’ en scrol naar beneden;
 • Tik op ‘Appvergrendeling’ en schakel ‘Vereis Face ID’ in.

Je kunt hier ook nog kiezen voor ‘Onmiddellijk’, ‘Na 1 minuut’, ‘Na 15 minuten’ en ‘Na 1 uur’. Het veiligst is natuurlijk om voor ‘Onmiddellijk’ te kiezen.

whatsapp face id

6. Stel in wie jouw profielfoto mag zien

Voor zowel je profielfoto als je persoonlijke informatie geldt dat je verschillende opties hebt als het gaat om je privacy. Je kunt instellen dat iedereen het mag zien, alleen je contacten, alleen je contacten behalve bepaalde personen, of niemand. Instellen doe je zo:

 • Ga in WhatsApp naar het tabblad ‘Instellingen’;
 • Tik op ‘Privacy’ en dan op ‘Profielfoto’;
 • Kies de gewenste instelling.

Doe hetzelfde bij ‘Info’ (onder ‘Profielfoto’). Verder kun je hier ook nog bepalen wie je onlinestatus wel of niet mag zien.

privacy profielfoto

Foto’s en video’s

Iedereen weet wel hoe je foto’s en video’s verstuurt via WhatsApp, maar deze iPhone-tips helpen je om het beter, sneller en gemakkelijker te doen.

7. Foto’s versturen in HD

Foto’s die je in WhatsApp verstuurt, worden in standaardkwaliteit verzonden. Hoewel dat in veel gevallen voldoende is, wil je soms ook foto’s in HD-kwaliteit versturen. Dat doe je op de volgende manier:

 • Open het gewenste WhatsApp-gesprek;
 • Tik op het plusje linksonder en kies ‘Camera’;
 • Selecteer een foto;
 • Tik boven in beeld op het HD-icoontje;
 • Tik beneden op ‘HD-kwaliteit’.
foto's whatsapp hd

8. Media gemakkelijk terugvinden

Als er ooit een foto of video in een bepaalde chat is gedeeld, hoef je niet helemaal terug te scrollen om die weer terug te vinden. Dat kan namelijk een stuk gemakkelijker. Tik in de betreffende chat boven in beeld op de naam van je contact. Vervolgens tik je op ‘Media, links en docs’.

Zorg dat boven ‘Media’ geselecteerd is en je ziet alle foto’s, video’s en audio-opnames in chronologische volgorde staan. Dat is een stuk makkelijker zoeken!

media terugvinden

9. Een videobericht versturen

Je kunt in WhatsApp een videobericht opnemen en versturen zonder de camera-app te openen. Het sturen van zo’n direct videobericht is net zo gemakkelijk als het sturen van een spraakbericht. Houd gewoon het camera-icoontje ingedrukt en laat het pas weer los als je klaar bent met filmen. De video wordt opgenomen en verstuurd als een rondje.

whatsapp direct videobericht

Back-ups

Wil je je chats niet kwijtraken wanneer je bijvoorbeeld overstapt naar een nieuwe iPhone? Dan zijn back-ups noodzakelijk.

10. Een reservekopie maken

We sluiten deze iPhone-tips af met het instellen van een back-up of reservekopie van je WhatsApp-chats. Dit gaat als volgt:

 • Ga in WhatsApp naar het tabblad ‘Instellingen’;
 • Tik op ‘Chats’ en dan op ‘Reservekopie chats’;
 • Tik op ‘Maak nu reservekopie’.

Het is aan te raden om automatische back-ups in te stellen door op ‘Autom. reservekopie’ te tikken en de gewenste frequentie te kiezen. Er wordt een reservekopie gemaakt van je chats in je iCloud-account. Je kunt bovendien kiezen of je wel of geen video’s wilt toevoegen aan je back-ups.

iPhone tips

Meer iPhone-tips?

Vond je deze iPhone-tips leuk en wil je er nog meer? Op iPhoned lees je elke week handige tips en trucs voor je iPhone. Check hieronder alvast de meest recente tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu