Tip: Zo wis je veel iPhone-foto’s in één keer van je toestel

Dilara Isik
7 mei 2018, 13:18
2 min leestijd
Tip: Zo wis je veel iPhone-foto’s in één keer van je toestel

Foto’s en video’s zorgen soms dat de ruimte op je iPhone snel vol raakt, zeker als je geen gebruikmaakt van de iCloud-fotobibliotheek. In deze tip lees je hoe je in één keer direct een groot aantal foto’s van je iPhone kunt verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Het verwijderen van foto’s op je iPhone kan je enorm veel ruimte opleveren. Ga je hiermee aan de slag, zorg dan van te voren dat je een back-up maakt van wat je wilt bewaren. Vervolgens kun je beelden gaan wissen. Dat hoeft niet één voor één, in dit tip-artikel lees je hoe je er veel tegelijk verwijdert.

Foto’s verwijderen op de iPhone

Om iPhone-foto’s te wissen, kun je meerdere manieren gebruiken. Ga je liever selectief te werk, zodat je bepaalde kiekjes nog wel op het apparaat houdt, dan heb je iets meer werk. Toch is het dan mogelijk om tientallen foto’s tegelijk te selecteren, zonder daarvoor steeds een plaatje te openen. Daarvoor doe je het volgende:

  1. Open de Foto’s-app;

  2. Ga naar ‘Bibliotheek’ of kies een album naar keuze;

  3. Tik rechtsboven op ‘Selecteer’;

  4. Tik op de foto’s die je wil wissen;

    Je kunt ook vegen over rijen foto’s die je wil wissen.

  5. Kies na de selectie de prullenbak rechtsonderin en bevestig het verwijderen.

Handige tip: als je heel veel foto’s tegelijk wilt selecteren, veeg dan je vinger tijdens de selectie vanaf de foto linksboven. Veeg naar rechts en daarna naar onderen. Zo kun je hele rijen tegelijk selecteren en daarna verwijderen.

Foto’s wissen per categorie

Als je naar het mapje met alle foto’s op je iPhone gaat, is het misschien lastig te doorzoeken wat je wel en niet wilt wissen. Je kunt als alternatief ook in je albums helemaal naar beneden scrollen. Hier zie je hoeveel foto’s en video’s je per categorie hebt opgeslagen. Tik bijvoorbeeld op ‘Schermafbeeldingen’ om al je schermafbeeldingen te zien. Vervolgens kun je hier de schermafbeeldingen kiezen die je wil verwijderen.

Wil je meer weten over de foto’s op je iPhone? Op iPhoned lees je allerlei handige foto-tips. Zo leggen we uit hoe je foto’s kunt verbergen in je Foto’s-app en leggen we uit hoe je de Foto’s-app kunt gebruiken op je Mac. Sinds iOS 14.3 is het ook mogelijk om met de iPhone 12 Pro en 12 Pro Max foto’s in het Apple ProRAW-formaat op te slaan in je Foto’s-app. Op onze website lees je hoe Apple ProRAW werkt.

Lees ook het laatste Apple-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu