Tip: Zo wis je veel iPhone-foto’s in één keer van je toestel

Rutger Otto
7 mei 2018, 13:18
2 min leestijd
Tip: Zo wis je veel iPhone-foto’s in één keer van je toestel

Foto’s en video’s zorgen soms dat de ruimte op je iPhone snel vol raakt, zeker als je geen gebruikmaakt van de iCloud-fotobibliotheek. Wil je in één keer direct een groot aantal foto’s wissen, lees dan deze tip.

Het verwijderen van foto’s op je iPhone kan je enorm veel ruimte opleveren. Ga je hiermee aan de slag, zorg dan van te voren dat je een back-up maakt van wat je wilt bewaren. Vervolgens kun je beelden gaan wissen. Dat hoeft niet één voor één, in dit tip-artikel lees je hoe je er veel tegelijk verwijdert.

ios 9 foto's

Foto’s verwijderen op de iPhone

Om iPhone-foto’s te wissen, kun je meerdere manieren gebruiken. Ga je liever selectief te werk, zodat je bepaalde kiekjes nog wel op het apparaat houdt, dan heb je iets meer werk. Toch is het dan mogelijk om tientallen foto’s tegelijk te selecteren, zonder daarvoor steeds een plaatje te openen. Daarvoor doe je het volgende:

  1. Open de Foto’s-app;
  2. Ga naar ‘Alle foto’s’ of een ander album naar keuze;
  3. Tik rechtsboven op ‘Selecteer’;
  4. Tik op de foto’s die je wilt wissen;
  5. Kies na de selectie de prullenbak rechtsonderin en bevestig het verwijderen.

Handige tip: als je heel veel foto’s tegelijk wilt selecteren, houd dan je vinger tijdens de selectie op de foto linksboven. Sleep naar rechts en daarna naar onderen. Zo kun je hele rijen tegelijk selecteren en daarna verwijderen.

Momenten wissen

Als je naar het mapje met alle foto’s op je iPhone gaat, is het misschien lastig te doorzoeken wat je wel en niet wilt wissen. Je kunt als alternatief ook per jaar of locatie zoeken via de ‘Momenten’ van Foto’s. Daarvoor ga je naar de Foto’s-app en tik je linksonder op ‘Foto’s’. Vervolgens kun je de momenten kiezen en daar een selectie in maken. Dat is bijvoorbeeld als je oude foto’s wilt verwijderen, maar niet door alle plaatjes heen wilt scrollen.

Lees ook het laatste Apple-nieuws

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Cyber Monday