De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Uitleg: waar kun je de HomePod mini kopen?

Bram Lettenmeijer
10 maart 2022, 9:33
3 min leestijd
Uitleg: waar kun je de HomePod mini kopen?

De HomePod mini komt eind maart 2022 eindelijk naar Nederland en België. Dat heeft Apple na het lente-event 2022 bevestigd. Vanaf dat moment is de HomePod mini dus officieel in Nederland verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

Waar kun je de HomePod mini kopen?

De pre-order van de HomePod mini ging in het buitenland op 6 november 2020 van start en de release vond op 16 november plaats. Op de eerste dag van de voorverkoop ontstond een flinke run op de slimme speaker. In Nederland en België was de HomePod mini lange tijd niet officieel verkrijgbaar. Daar komt eindelijk verandering in.

Apple brengt de slimme speaker vanaf eind maart eindelijk naar ons kleine kikkerlandje. De precieze datum is nog niet bekend. De Nederlandse release maakt de aanschaf van de HomePod mini een stuk makkelijker. Veel meer bedrijven en websites gaan het apparaat aanbieden dan voorheen.

HomePod mini

HomePod mini kopen in Nederland

De meest dichtbijzijnde landen die voorheen de HomePod mini officieel in de schappen hebben zijn Frankrijk en Duitsland. De echte diehard Apple-fans maakten dan ook korte tripjes naar deze landen om een HomePod mini in handen te krijgen. Gelukkig hoeft dat straks niet meer. De slimme speaker komt in wit, grijs, geel, blauw en oranje op de Nederlandse markt en kost 109 euro.

Apple Store: de klassieke weg

Vanaf eind maart kun je simpelweg een Nederlandse Apple Store bezoeken om een HomePod mini aan te schaffen. Hiervoor kun je naar Amsterdam, Den Haag en Haarlem. Vlak na de release is het mogelijk dat een aantal populaire kleuren schaars zijn, maar dat zal niet lang duren.

Je kunt je HomePod mini natuurlijk ook laten thuisbezorgen. Je bestelt de slimme speaker dan eenvoudig online via de website van Apple. Denk hierbij wel aan eventuele levertijden.

Nederlandse webshops en winkels

De HomePod mini is via grijze import al een tijdje in Nederland verkrijgbaar. Belsimpel is een betrouwbaar voorbeeld. Zij importeren en verkopen de slimme speaker nu al een aantal maanden. Nu de HomePod mini officieel naar Nederland komt, gaan veel meer webshops en winkels het apparaat aanbieden. Houd dus zeker onze Apple HomePod-prijsvergelijker in de gaten om de beste deal te scoren.

Je kunt de HomePod mini nu ook al pre-orderen. Zo weet je zeker dat je hem vanaf dag één in huis hebt. Dat kan via onderstaande links:

homepod mini

Wat moet ik doen als mijn HomePod mini stuk gaat?

In Europa geldt een wettelijke garantie van twee jaar op elektronica. Kocht je voorheen de HomePod buiten Europa, dan kreeg je één jaar standaard garantie, die je voor 39 dollar kon uitbreiden met AppleCare+. Ging de HomePod kapot, dan moest je terug naar een land waar de HomePod mini wel officieel werd verkocht. In de Nederlandse Apple Stores waren namelijk geen onderdelen van de HomePod (mini) aanwezig.

Dat verandert natuurlijk allemaal vanaf eind maart. Heb je al een HomePod mini in het buitenland gekocht? Ook die kun je voortaan gewoon in Nederland laten repareren. Er is dan echter wel een kans dat je hiervoor zelf de kosten draagt.

HomePod mini of de reguliere HomePod: welke past bij mij?

Apple heeft twee HomePods gemaakt: de HomePod mini en de reguliere HomePod. Deze is echter al een tijdje door Apple uit productie gehaald. Als je goed zoekt, kun je het apparaat echter nog steeds online vinden. Twijfel je tussen de twee slimme luidsprekers van Apple? Voor alle twijfelkonten en rationele afwegers schreven wij een handig overzichtsartikel met de vijf verschillen tussen de kleine en grote Apple-speaker.

Meer lezen over de HomePod mini? Houd de website goed in de gaten, dan mis je niets. Ook kun je ons volgen via de gratis iPhoned-app en de nieuwsbrief

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu