De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

De temperatuur checken met je HomePod mini: dat doe je zo

Piet-Jan Lentjes
20 januari 2023, 9:37
2 min leestijd
De temperatuur checken met je HomePod mini: dat doe je zo

Met een nieuwe update krijgt je (slimme) woning er toffe functies bij. Je kunt dan de temperatuur binnenshuis checken met je HomePod mini.

Lees verder na de advertentie.

Temperatuur checken met de HomePod (mini)

De HomePod mini en de HomePod 2023 hebben een paar toffe functies. Je kunt dan met de HomePod (mini) de temperatuur én luchtvochtigheid van je woonkamer checken.

Het mooie hiervan is dat je daarmee ook Siri kunt vragen wat de temperatuur binnenshuis is. Daarnaast kun je automatisering gebruiken om automatisch bijvoorbeeld je verwarming iets hoger te zetten wanneer het te koud is.

klimaat woning app

Wanneer je een HomePod mini of HomePod 2023 hebt, dan kun je de temperatuur op de volgende manier checken.

Temperatuur checken met de HomePod (mini)

  1. Open de Woning-app op je iPhone of iPad;

  2. Tik op ‘Klimaat;

  3. De temperatuur en de luchtvochtigheid zijn meteen af te lezen.

Dit heb je nodig: iOS 16.3 en HomePod mini software 16.3

Om de temperatuur te kunnen checken met je HomePod mini moeten je iPhone (of iPad) bijgewerkt zijn naar iOS 16.3. Ook moet je HomePod mini software-versie 16.3 geïnstalleerd hebben.

homepod mini review 3

Op dit moment zijn beide softwareversies nog in bèta, maar vanaf eind januari kan iedereen ermee aan de slag. Vermoedelijk zal iOS 16.3 en de HomePod-software op 24 januari 2023 tegen de avond voor iedereen beschikbaar zijn.

De HomePod mini-updates worden standaard automatisch binnengehaald. Maar om te checken of er al een update voor je HomePod mini beschikbaar is, voer je de volgende handelingen uit:

  • Open de app ‘Woning’;
  • Tik rechtsboven op de knop met de drie puntjes;
  • Kies voor ‘Woninginstellingen > Software-update’;
  • Je krijgt dan te zien of er een update beschikbaar voor je accessoires is.
Software update homepod checken

Ook je iPhone haalt updates automatisch binnen. Maar om te zorgen dat je de update zo snel mogelijk krijgt, kun je even het onderstaande artikel erbij pakken.

Lees meer: iPhone updaten – zo installeer je de nieuwste iOS-versie

Zijn je HomePod (mini) en je iPhone bijgewerkt? Dan kan het soms nog eventjes duren voordat de temperatuur zichtbaar is. De HomePod mini moet dan eerst nog even kalibreren.

HomePod mini kopen?

Ben je van plan om een HomePod mini bestellen, omdat je de temperatuur binnen wilt checken en je huis (nog meer) te automatiseren? Of wil je er juist nóg een hebben? Je kunt dan bij één van de onderstaande aanbieders terecht:

Wil je zeker weten dat je niet teveel gaat betalen? Hieronder vind je onze prijsvergelijker, waarmee je dus altijd de beste prijs voor de HomePod mini vindt.

Apple HomePod mini prijzen vergelijken

Nieuw

€ 106,95

Bekijk beste prijs

Wil je op de hoogte zijn van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu