Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

3 manieren waarop Dropbox samenwerken met collega’s makkelijker maakt

Michel van 't Klaphek
23 mei 2018, 11:12
2 min leestijd
3 manieren waarop Dropbox samenwerken met collega’s makkelijker maakt
Dropbox: Drive-opslag en Cloud

Dropbox: Drive-opslag en Cloud

Gratis

Reviewscore

8,5

De nieuwste Dropbox-update maakt samenwerken met collega’s een stuk makkelijker. Je kunt onder meer direct zien waar iedereen mee bezig is, en sneller feedback achterlaten. Wij bespreken de drie belangrijkste vernieuwingen.

Lees verder na de advertentie.

Dropbox-update maakt samenwerken met collega’s makkelijker

Dropbox is één van de populairste opslagdiensten. Toen het moederbedrijf begin dit jaar de beurs op ging, kondigde men aan de mobiele app te willen verbeteren. Het bedrijf komt deze belofte na, en heeft een update uitgerold. Deze is gemaakt voor teams waarin collega’s onderling samenwerken aan projecten. Dit zijn de belangrijkste verbeteringen.

1. Weet waar je collega’s mee bezig zijn

Ten eerste wordt het handiger om bij te houden waar je collega’s (of klasgenoten) momenteel mee bezig zijn. Voortaan zie je namelijk per bestand in één oogopslag wie aanpassingen heeft gemaakt. Gebruikers met een Dropbox Advanced-abonnement (of duurder) kunnen ook inzien welke collega’s het bestand hebben geopend, en wie niet.

Hierdoor moet het makkelijker worden om binnen teams samen te werken, zo zegt Dropbox in het persbericht. Onderling gaan bellen en mailen om erachter te komen wie bezig is met het nakijken van een document, is zodoende niet langer nodig.

2. Direct feedback achterlaten

Ten tweede is ook het chatsysteem op de schop gegaan. Wanneer je voortaan de preview van een bestand opent, vind je aan de onderkant van het scherm een chatvenster. Hier kun je bijvoorbeeld aanwijzingen voor collega’s achterlaten, of feedback geven. Voor de update moest je naar een apart venster om berichten te versturen.

3. Nieuw thuisscherm

Ook heeft Dropbox een thuisscherm toegevoegd, waar je in één oogopslag kunt zien waar je team mee bezig is. Je kunt belangrijke bestanden hier bijvoorbeeld vastpinnen. Daarnaast heeft men ook subtiele verbeteringen toegevoegd. Een voorbeeld hiervan is de ‘drag & drop’-optie voor iOS 11, waardoor je mappen en bestanden kunt organiseren door ze te verslepen.

Dropbox downloaden

De update rolt gefaseerd uit naar alle iPhones en iPad. Het kan dus even duren voordat jij hem binnen hebt.

Dropbox: Drive-opslag en Cloud

Dropbox, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu