De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Dropbox voor iOS voegt slimme documentscanner toe

Erwin Vogelaar
22 juni 2016, 19:30
2 min leestijd
Dropbox voor iOS voegt slimme documentscanner toe
Dropbox: Drive-opslag en Cloud

Dropbox: Drive-opslag en Cloud

Gratis

Reviewscore

7

Dropbox heeft een handige documentscanner aan de app toegevoegd. Tekst op papier kun je via de camera scannen en vervolgens wordt het digitale document doorzoekbaar.

Lees verder na de advertentie.

Dropbox documentscanner

Dropbox voegt in de nieuwste update voor de iOS-app een documentscanner toe. Met deze functie kun je met de camera van je iPhone of iPad een foto maken van tekst op papier, een bord, bonnetje of wat geklieder op een servetje. De app zal het document vervolgens als een bestand in je archief zetten. Hierbij kan Dropbox de tekst herkennen, waardoor het doorzoekbaar wordt. Hierdoor is het bestand op een later tijdstip weer makkelijk terug te vinden.

dropbox documentscanner

Dropbox staat vooral bekend als een plek om bestanden op te slaan, maar het bedrijf wil ook graag dat de app gezien wordt als een plek om documenten te creëren. Daarom wordt er onderaan de app een grote plusknop toegevoegd. Druk hierop en je kunt een Microsoft Word-, Excel- of PowerPoint-bestand maken. Hiervoor hoef je dus niet meer naar een externe app te gaan. De bestanden worden automatisch in Dropbox bewaard.

Er verandert ook wat aan de manier waarop camera-uploads werken. Iedereen die deze functie wil blijven gebruiken met een Basic-account, zal de desktop-app van Dropbox moeten installeren. Als je geen computer met Dropbox gekoppeld hebt, wordt de Camera-upload uitgeschakeld en nieuwe foto’s en video’s dus niet meer automatisch aan je Dropbox toegevoegd. Als je geen computer aan Dropbox wil koppelen, kun je ook een Dropbox Pro-account aanschaffen voor meer opslagruimte. Dropbox stelt deze beslissing gemaakt te hebben, omdat je met een Basic-account al snel geen ruimte meer vrij hebt op Dropbox. Door foto’s en video’s over te dragen naar een computer is er meer ruimte vrij in je Dropbox.

Dropbox downloaden

Je kunt Dropbox gratis downloaden in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 11,2MB vrije ruimte en iOS 8 of hoger.

Dropbox: Drive-opslag en Cloud

Dropbox, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu