De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Dropbox test nieuwe functies: bureaubladsynchronisatie en meer

Dilara Isik
30 maart 2020, 15:05
1 min leestijd
Dropbox test nieuwe functies: bureaubladsynchronisatie en meer

Dropbox gaat iCloud Drive achterna: Dropbox voegt nu, behalve synchronisatie van zijn eigen Dropbox-mappen, ook een functie voor synchronisatie van het bureaublad, documenten en downloads toe.

Lees verder na de advertentie.

Dropbox voor macOS voegt synchronisatiemogelijkheden toe

Dropbox op de Mac breidt steeds meer uit en de nieuwste bèta voegt synchronisatie van je bureaublad, je documenten en downloads toe. Dropbox brengt nu een bèta uit van de functie, maar binnenkort zal iedereen er gebruik van kunnen maken.

Voor deze synchronisatie hoef je niks te doen. Zodra je de functie hebt ingeschakeld, komt er een ‘My Mac’-map in je Dropbox met alle bestanden op je bureaublad, documenten en downloads die je hebt gesynchroniseerd. Je hoeft jezelf dus niet aan te leren om bestanden in je Dropbox te zetten: als je je bestanden op één van deze drie plekken hebt staan, wordt het automatisch opgeslagen.

De functie is ook erg handig om als back-up van je bestanden te gebruiken. Zo heb je altijd je belangrijke mappen opgeslagen zonder dat ze vaststaan op één apparaat. Ook heb je met deze functie op je iPhone toegang tot je Mac-bestanden via Dropbox.

Dropbox treedt in voetsporen van iCloud

Hiermee gaat Dropbox iCloud Drive achterna, waarmee je je bureaublad ook kunt synchroniseren met je andere Apple-apparaten. Als je bijvoorbeeld twee Macbooks hebt, kun je op de één een bestand op je bureaublad zetten en zie je dit gelijk ook op de andere Mac. Het is nog onduidelijk wanneer de functie van Dropbox voor iedereen beschikbaar wordt.

Onlangs voegde de nieuwe iOS 13.4-update ook het delen van iCloud-mappen toe. Benieuwd naar de andere vernieuwingen in iOS 13.4? Op onze overzichtspagina lees je alles over de verbeteringen van de 13.4-update.

Lees meer over Dropbox

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu