Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Dropbox-apps Mailbox en Carousel stoppen begin 2016

Erwin Vogelaar
7 december 2015, 17:14
1 min leestijd
Dropbox-apps Mailbox en Carousel stoppen begin 2016

Dropbox heeft bekendgemaakt dat de losse apps Mailbox en Carousel begin 2016 stopgezet worden. Het bedrijf gaat zich focussen op de Dropbox-app.

Lees verder na de advertentie.

Mailbox en Carousel

Dropbox wil zich meer gaan focussen en sluit daarom begin 2016 twee losse apps. Het gaat hier om fotogalerij-app Carousel en e-mail-app Mailbox. Mailbox is in 2013 overgenomen door Dropbox en staat vooral bekend om het wegswipen van e-mails. Deze manier van archiveren is inmiddels ook door andere app-makers gebruikt voor e-mail-apps.

Mailbox stopt

Vanaf nu wordt er niet meer aan de Mailbox-app gewerkt en vanaf 26 februari 2016 zul je helemaal niet meer kunnen inloggen en moet je de app handmatig van je iPhone of iPad verwijderen. Ingestelde automatisch sorteermethodes worden verwijderd, zodat je daar geen last meer van hebt. Lijsten die je hebt gemaakt in Mailbox blijven wel gewoon bestaan in Gmail en iCloud.

Mailbox stopt

Dropbox stelt dat de middelen om te communiceren de afgelopen twee jaar enorm veranderd zijn en dat ze daarom geen plek meer voor Mailbox zien. Dropbox stelt op de officiële Mailbox-website enkele alternatieve apps voor. Zo noemen ze de standaard iOS-app Mail als mogelijkheid, maar ook Outlook en Inbox.

Carousel stopt

Fotogalerij-app Carousel stopt iets later. Op 31 maart 2016 strekt Dropbox de stekker er uit en moet je zelf de app van je iPhone of iPad verwijderen. Alle foto’s uit de app blijven wel gewoon bestaan, aangezien die automatisch opgeslagen worden door Dropbox. Dropbox hoopt dat je al je foto’s voortaan via de Dropbox-app sorteert.

Carousel stopt

De privéalbums die je gemaakt hebt blijven gewoon bestaan in Dropbox. Verborgen foto’s moet je echter wel eerst zichtbaar maken, omdat ze anders verdwijnen. De foto’s in gedeelde albums worden niet automatisch opgeslagen, dus die moet je los opslaan of je wacht op de exporttool die Dropbox begin 2016 levert.

Bron: Dropbox
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu