Tinder gaat verder als 18+ dating-app

Rutger Otto
9 juni 2016, 13:40
2 min leestijd
Tinder gaat verder als 18+ dating-app

Vanaf volgende week kunnen alleen mensen van 18 jaar of ouder nog van Tinder gebruikmaken. Voorheen lag de minimumleeftijd op 13 jaar.

Lees verder na de advertentie.

Tinder 18+

Dat heeft Tinder in een statement naar buiten gebracht. “Op een platform dat meer dan 11 miljard connecties heeft opgezet, hebben we de verantwoordelijkheid om steeds gebruikerservaringen aan te passen”, stelt de dating-app. “Om daar consistent mee om te gaan, hebben we besloten om de dienst te stoppen voor gebruikers onder de 18 jaar. Wij denken dat dit het beste beleid is om verder te kunnen. De verandering vindt volgende week plaats.”

Tinder score

Voorheen moesten gebruikers minimaal 13 jaar zijn om zich te kunnen inschrijven. Daarbij konden mensen jonger dan 18 jaar overigens alleen aan elkaar gekoppeld worden. Zo werd de jeugd en volwassenen van elkaar gescheiden gehouden. ook die mogelijkheid is er straks dus niet meer.

Volgens Tinder zijn er sinds begin 2016 afwegingen gemaakt. “We denken dat dit het juiste is om te doen.” Eerder bracht Tinder al naar buiten dat de app een betere ervaring zou gaan bieden voor transgenders. Onbekend is nog wat de dating-app precies gaat veranderen, maar voorheen werden die accounts regelmatig aangegeven als ‘nep’ door andere gebruikers.

Tinder verandering

Eerder dit jaar kwam de app nog in het nieuws met ‘Tinder Social’, een manier voor vriendengroepen om elkaar te ontmoeten. Het zou daarbij minder gaan om dates, maar gewoon om af te spreken met vrienden. Volgens Tinder-ceo is Tinder dan ook meer dan een simpele app voor flirts. “Ons publiek is ouder”, zei hij tijdens de conferentie van Recode. “Gebruikers zijn nu op het punt dat ze gaan trouwen.”

Wat Tinder de komende tijd nog meer gaat aanpassen, is onduidelijk. Het bedrijf kijkt met interesse naar augmented reality, wat gezien wordt als een belofte voor dating. Door een extra laag over de werkelijkheid (en de mensen) te leggen, kun je interesses van anderen bekijken om te zien of jullie iets gemeen hebben. Een ijsbreker. Hieronder kun je de app gratis downloaden.

Tinder

Tinder Inc.

Gratis via App Store

Tinder
Tinder
Tinder
Tinder
Tinder
Tinder
Tinder
Tinder
Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu