Nieuwe Nest Cam Outdoor biedt beveiligingsbeelden van buiten

Thomas Haenen
14 juli 2016, 10:39
2 min leestijd
Nieuwe Nest Cam Outdoor biedt beveiligingsbeelden van buiten

Nest brengt een vernieuwde versie uit zijn zijn beveiligingscamera die ook in de buitenlucht werkt. De Nest Cam Outdoor zal even duur zijn als de indoor variant van de camera.

Lees verder na de advertentie.

Nest Cam Outdoor

De Nest Cam Outdoor zal vanaf dit najaar verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten met een adviesprijs van 199 dollar. In Nederland is de Nest Cam Outdoor ook vanaf deze herfst in de winkels.
Het model heeft dezelfde prijs als de gewone Nest Cam, al zitten er aanzienlijke verschillen tussen de twee modellen. De Outdoor-variant is waterdicht, en overleeft prima in de buitenlucht. Hij is vooral bedoeld om aan een muur te monteren. De Indoor-variant hoeft niet gemonteerd te worden, en kan ook plat in bijvoorbeeld een boekenkast liggen.

Nest Cam Outdoor

Ook is het design aangepast om wat meer op een traditionele beveiligingscamera te lijken. Waar de Nest Cam een relatief vriendelijk ontwerp had, moet de Nest Cam Outdoor volgens de fabrikant ook mensen afschrikken.

Het apparaat is een slimme beveiligingscamera. De Nest Cam Outdoor filmt automatisch zijn omgeving met een full hd-resolutie en een groothoekstand van 130 graden. Ook zit er een bewegingssensor op om gebruikers op de hoogte te stellen van verdachte activiteit. Met de ingebouwde microfoon en luidspreker kan een gesprek gevoerd worden via de camera.

Nest-app voorzien van grote update

Voor betaalde gebruikers is er Nest Aware. Voor 30 euro per maand wordt daarmee al je video opgeslagen in de cloud. Ook krijg je intelligente meldingen van verdachte geluiden en metingen, die door Nest ‘Persoonsmeldingen’ worden genoemd.

Nest rolt gelijktijdig een nieuwe versie uit van zijn app. Met Nest 5.6 kun je camerabeelden delen met meerdere mensen. De stream wordt beveiligd met een wachtwoord, maar biedt je wel de mogelijkheid om familieleden of collega’s mee te laten kijken. Vensters, een andere nieuwe functie, is handig voor gebruikers met meerdere camera’s. De verschillende camera’s worden op kamer gesorteerd en in één overzicht getoond. Ook is er nu ondersteuning voor de Apple Watch, waarmee de gebruikers de temperatuur van hun Nest Learning Thermostat op hun smartwatch kunnen instellen.

Meer over Nest

Nest werd in 2014 overgenomen door Alphabet, het moederbedrijf van onder andere Google. Het domoticabedrijf heeft sindsdien nauwelijks nieuwe producten uitgebracht, en intern zou de bedrijfscultuur van Nest botsen met andere onderdelen van Alphabet. Geruchten over een buitenvariant van de Nest Cam zoemen al maanden rond, maar zijn nu pas eindelijk bevestigd door het bedrijf. Het bedrijf zegt verschillende nieuwe producten in ontwikkeling te hebben, maar houdt de kaken stijf op elkaar over wat er precies verwacht kan worden.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen