Hier staan de letters van de iPhone XS en iPhone XR echt voor

Erwin Vogelaar
23 oktober 2018, 8:44
2 min leestijd
Hier staan de letters van de iPhone XS en iPhone XR echt voor

Hoewel Apple al geruime tijd de S gebruikt voor nieuwe iPhones, is de R in de iPhone XR helemaal nieuw. Hier staan deze letters echt voor.

Lees verder na de advertentie.

Hier staan iPhone letters echt voor

Apple heeft geen duidelijke lijn meer als het gaat om de benaming van zijn iPhones. Vorig jaar werd de iPhone X geïntroduceerd samen met de iPhone 8. Dit jaar heten de opvolgers iPhone XS en iPhone XR.

De S is natuurlijk niet nieuw. Toen de iPhone 3GS werd geïntroduceerd stelde Apples Phil Schiller dat de S voor ‘speed’ stond. Dit toestel was namelijk een stukje sneller dan de iPhone 3G. Toen de iPhone 4S twee jaar later om de hoek kwam kijken zei Tim Cook dat de S voor Siri stond. Maar waar staat de S deze keer voor en wat betekent de R?

iphone letters

Sinds de iPhone 5S heeft Apple geen verklaring meer gegeven voor de letters, afgezien van de iPhone SE (Special Edition). In een interview met Engadget stelt Schiller, verantwoordelijk voor de wereldwijde marketing van Apple, nu dat de letters nergens voor staan.

Schiller vertelt in het interview wel wat de letters voor hem betekenen: “Ik houd van auto’s en dingen die snel gaan. R en S zijn beide letters die gebruikt worden voor sportauto’s die extra speciaal zijn.” We weten natuurlijk wel dat de X staat voor tien. Daarom worden de iPhones uitgesproken als ‘Tien S’ en ‘Tien R’.

iPhone XR bestellen

De extra letters staan dus nergens voor, maar de toestellen moeten dit jaar extra speciaal zijn. We zetten op een rijtje hoe de iPhone XR en de iPhone 8 van vorig jaar verschillen.

De iPhone XR vooruitbestellen is nu mogelijk. Aangezien deze relatief goedkope iPhone erg in de smaak lijkt te vallen, moet je er wel snel bij zijn om vrijdag dit toestel in huis te hebben. Check daarvoor de actuele iPhone XR voorraden.

Lees meer over de iPhone XR

Bron: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen