iPhone XR pre-order: bereid je voor met deze 6 tips

Lars Paijmans
18 oktober 2018, 19:30
4 min leestijd
iPhone XR pre-order: bereid je voor met deze 6 tips

Morgenochtend om 9:01 uur is het zover, dan start de iPhone XR pre-order. De interesse in deze goedkopere nieuwe iPhone is groot, dus zorg er met deze vijf tips voor dat je er klaar voor bent!

Lees verder na de advertentie.

iPhone XR pre-order: vijf tips op een rijtje

De iPhone XS en XS Max gingen vorige maand al in de verkoop, maar op de goedkopere iPhone XR moesten we even wachten. Morgenochtend wordt dat wachten beloond met de start van de iPhone XR pre-order. Vanaf volgende week vrijdag ligt het toestel in de winkels.

Als je zeker wilt zijn dat je volgende vrijdag een exemplaar kunt ophalen, kun je het beste morgen een XR op je naam zetten. Een goede voorbereiding maakt dit extra makkelijk, zodat je morgen niet met lege handen je computer afsluit.

De iPhone XR pre-order start vanaf vrijdagochtend om 9:01 uur Nederlandse tijd

1. Beslis nu al de kleur en opslag die je gaat bestellen

Snelheid is het sleutelwoord, dus beslis ruim van te voren al even welke versie van de iPhone XR je gaat bestellen. Je hebt de keuze uit drie verschillende opslagcapaciteiten: 64GB, 128GB en 256GB. 64GB zal voor veel mensen genoeg zijn, tenzij je veel (4K-) foto’s en video’s gaat maken en films en series offline op gaat slaan.

iPhone XS voorverkoop

Onthoud bij de opslag altijd dat je deze achteraf niet kunt uitbreiden: het is dus beter om teveel te kopen dan te weinig. Daarnaast heb je de keuze uit maar liefst zes verschillende kleuren: rood, blauw, geel, koraal, zwart en wit. Op bovenstaande afbeelding staan alle verschillende modellen afgebeeld.

2. Waar ga je de XR kopen? Bij Apple of een andere webshop?

Zodra de pre-order start, kun je de XR bij Apple zelf of bij tal van Nederlandse webshops bestellen. Bepaal nu alvast waar je hem gaat kopen, zodat je morgenochtend bij de juiste webshop in de digitale wachtrij gaat staan.

Log alvast in op je account en controleer ook je adresgegevens, zodat je morgenochtend niet in de knoei raakt tijdens het inloggen en afronden van je bestelling. Bij onderstaande partijen kun je morgen een reservering plaatsen.

Pre-order iPhone XR met abonnement:

Pre-order iPhone XR los: (vanafprijs: 859 euro)

3. Zorg dat je voor 9:00 uur al klaar zit

Net als bij iedere andere iPhone pre-order is het morgen belangrijk om zo snel mogelijk een toestel te bestellen. Apple heeft maar een beperkte voorraad, wat er voor zal zorgen dat bepaalde kleuren en opslagcapaciteiten al snel uitverkocht zijn of pas later bezorgd worden.

Zorg dus dat je iets voor negen uur al klaar zit met je inloggegevens paraat en alle benodigdheden voor internetbankieren.

iPhone XR reserveren

4. Bereken alvast de inruilwaarde van je oude smartphone

Heb je een oude iPhone of andere smartphone? Da kun je deze inruilen om gemakkelijk wat korting op je nieuwe aankoop te krijgen. Reken nu alvast hoeveel je terugkrijgt en je weet precies wat je bespaart. Onderstaande tip helpt je stap voor stap om precies te weten hoeveel die oude iPhone nu nog waard is.

Lees ook: Zoveel korting krijg je op een nieuwe iPhone als je een oude inruilt

iPhone XR reserveren

5. Download de Apple Store-app

Ga je het toestel bij Apple zelf kopen? Dan raden we aan om de Apple Store-app even te downloaden via onderstaande link. We hebben zelf al meerdere keren gemerkt dat je via deze iOS-app sneller door de wachtrij komt dan op de website. Probeer dus om negen uur zowel via de app als op de website een pre-order te plaatsen, dan maak je twee keer zoveel kans.

Apple Store

Apple

Gratis via App Store

6. Controleer je betaallimiet van je bankrekening

Tot slot: als je door de wachtrij heen bent en de iPhone XR gekozen hebt, wil je natuurlijk niet dat je perfecte pre-order op het laatste moment in het water valt. Dat kan gebeuren als je betaallimiet van je internetbankieren te laag is voor het bedrag dat je gaat afrekenen.

Controleer dus altijd even wat je daglimiet is en pas deze zo nodig (tijdelijk) even aan. De XR mag dan een relatief betaalbare iPhone zijn, het is nog steeds een flinke smak geld dat je in een keer overmaakt. De adviesprijzen zijn namelijk als volgt:

We wensen iedereen succes met de pre-order!

Categorie: Devices
Device: iPhone XR

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's