De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘2019 iPhone krijgt snellere wifi en 5G-ondersteuning’

Michel van 't Klaphek
12 januari 2019, 13:17
2 min leestijd
‘2019 iPhone krijgt snellere wifi en 5G-ondersteuning’

De 2019 iPhone krijgt ondersteuning voor wifi 6, waardoor je sneller kunt internetten. Daarnaast kan het toestel overweg met 5G, alhoewel we daar als Nederlanders nog niet veel aan hebben.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2019 wifi 6

Dat zegt de investeringsbank Barclays naar aanleiding van de Consumer Electronics Show (CES), een grote technologiebeurs die afgelopen week plaatsvond in Las Vegas. Hier werden veel wifi 6-apparaten aangekondigd, zoals routers.

Deze opvolger van de huidige wifi-standaard heeft codenaam 802.11ax. Het grote voordeel is dat je sneller kunt internetten door de betere dataoverdracht. Dit betekent dat websites vrijwel direct laden zodra je het adres intypt in je browser. Ook YouTube-video’s hebben niet langer last van buffertijden, maar beginnen direct af te spelen.

iPhone 2019 design gerucht drie camera's

Daarnaast kan wifi 6 beter overweg met piekbelastingen. Zo blijft het netwerk stabiel, ook al maken veel apparaten tegelijkertijd gebruik van het internet. Dit is handig bij openbare evenementen zoals Koningsdag, wanneer veel mensen gebruikmaken van openbare wifi-netwerken.

Apple denkt vooruit: 5

Ook is wifi 6 energiezuiniger, waardoor internetten minder belastend is voor de accu van je smartphone. Zo kun je langer browsen zonder te hoeven opladen. Alhoewel het bericht op een gerucht gebaseerd is, is het niet onwaarschijnlijk.

In 2013, toen wifi 5 in opkomst was, was Apple er namelijk ook als de kippen bij. De iPhone-maker plaatste snelle chips in haar telefoons toen de destijds nieuwe standaard nog niet door iedereen werd gebruikt.

Ook denkt de analist dat Apple een 5G-chip in de iPhone 2019 gaat plaatsen. Het is nog onduidelijk wie dit modem gaat leveren. Momenteel zijn Intel, MediaTek en Samsung met elkaar in de race. Dankzij de opvolger van 4G kun je onderweg veel sneller internetten.

In Nederland is het netwerk echter nog niet klaar, omdat de frequenties voor 5G nog geveild moeten worden. Waarschijnlijk duurt het daardoor nog wel tot 2020 voordat er meer bekend is over het nieuwe, snelle netwerk in ons land.

→ Lees verder over 5G op onze zusterwebsite Android Planet

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen