Zo werkt de nieuwe Foto’s-app van iOS 10

Rutger Otto
19 juni 2016, 8:42
2 min leestijd
Zo werkt de nieuwe Foto’s-app van iOS 10

Apple verwijst naar de woorden ‘advanced computer vision’ als het gaat om de vernieuwde Foto’s-app in iOS 10. De app herkent objecten en kan herinneringen aanmaken door afbeeldingen te bundelen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 Foto’s

Tijdens de WWDC-presentatie toonde Apple grote vernieuwingen voor de Foto’s-app. Gaat dit het antwoord van Apple zijn op Google Foto’s? Het lijkt er wel op, want veel van de functies die we van Google’s foto-app kennen, komen terug in die van Apple. Maar wel met een iets andere insteek.

Door middel van die advanced computer vision kan de Foto’s-app scannen en analyseren wat er op de afbeeldingen staat in de app, via ‘deep learning’-technologie. Zo weet de app precies op welke foto’s bijvoorbeeld een bos is te zien, of een auto. Je kunt zelf naar de termen zoeken via het loep-icoon bovenin beeld, waarna je de foto’s op basis van locatie en tijd te zien krijgt. Ook kun je via de zoekfunctie kijken wat er een jaar geleden is gebeurd.

Bundelen

Onder ‘albums’ vind je in iOS 10 ook een kopje met ‘personen’. De app zet zelf alle foto’s bij elkaar waar dezelfde persoon op staat. Grappig is ook dat je er vervolgens een filmpje van kunt maken met muziek eronder, dat je daarna kunt delen. Het bundelen de foto’s werkt over het algemeen behoorlijk goed.

Een nieuw tabblad in de Foto’s-app vind je onder in beeld. Daar staat ‘Aandenkens’. Daar vind je bundels van afbeeldingen met een bepaalde naam. Dat kan een locatie zijn maar ook iets als ‘Het beste van dit jaar’. Ook hiervoor maakt Apple weer gebruik van die advanced computer vision.

Lokaal

Anders dan Google Foto’s is wel dat Apple deze features lokaal op het toestel uitvoert, in plaats van in de cloud. Gebruikers hoeven dus geen persoonlijke (doch geanonimiseerde) informatie naar Apple te versturen om gebruik te maken van de deep learning-functies. Wil je daarover meer lezen, bekijk dan dit artikel.

Lees meer over iOS 10

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen