‘iMac krijgt dit jaar volledig nieuw ontwerp’

Kaylee Laurens
15 januari 2021, 20:15
2 min leestijd

Apple lijkt de iMac voor het eerst in bijna tien jaar van een nieuw ontwerp te voorzien. Volgens een verslag van Bloomberg staat een model met dunnere schermranden op de planning.

Lees verder na de advertentie.

‘iMac 2021 krijgt dunnere schermranden en platte achterkant’

“Het herontwerp van de iMac wordt dit jaar een van de grootste visuele updates van een Apple-product”, claimt Bloomberg. Eerdere geruchten voorspelden al de ontwikkeling van een 24-inch iMac, die als vervanging dient van het 21,5-inch model. Bloomberg bevestigt dit gerucht en geeft aan dat dit model inderdaad ‘vervangen’ wordt. Daar blijft het volgens de nieuwswebsite niet bij, ook het 27-inch model wordt vervangen.

Het Amerikaanse Bloomberg meldt dat de nieuwe iMac kleinere randen heeft met een ontwerp dat sterk lijkt op de Pro Display XDR. Dit wijst dus op het verdwijnen van de zogenaamde kin aan de onderkant en het gebogen ontwerp van de achterkant.

iMac 2021 ontwerp

Daarnaast zou Apple een goedkopere externe monitor ontwikkelen als alternatief voor die peperdure Pro Display XDR. Het gaat om een opvolger van het Thunderbolt Display. De monitor is bedoeld voor consumenten die hun MacBook thuis willen gebruiken met een groter scherm. Details over de specificaties ontbreken vooralsnog. Wel zouden het contrast en de helderheid vanzelfsprekend minder hoog zijn dan die van de Pro Display XDR.

‘Mac Pro 2021 verschijnt in twee versies’

Bloomberg voorspelt verder dat Apple ook werkt aan twee nieuwe versies van de Mac Pro. Eén versie behoudt hetzelfde ontwerp als de huidige Mac Pro en de ander halveert in grootte. Het ontwerp van de kleinere Mac Pro zou een knipoog zijn naar de Power Mac G4 Cube, meldden de insiders van Bloomberg.

mac pro mini en nieuwe imac

Interessant genoeg meldt het rapport dat de versie met het onveranderde ontwerp een Intel-processor behoudt. Daar tegenover staat dat de Mac Pro met nieuw ontwerp wél Apple Silicon krijgt.

‘MacBook Pro 2021 krijgt nieuw design’

Eerder vandaag verschenen er ook al andere interessante geruchten van Bloomberg. De website, die doorgaans betrouwbare informatie over Apple-producten deelt, meldt dat de MacBook Pro 2021 onder andere een nieuw design krijgt. Daar blijft het niet bij. In hetzelfde rapport kondigt de nieuwsbron de terugkeer van MagSafe aan.

De betrouwbare insider Ming-Chi Kuo deelt dezelfde geruchten. Als zowel Bloomberg als Kuo (via MacRumors) eenzelfde nieuwtje delen over een onaangekondigd Apple-product, mag je er vanuit gaan dat het betrouwbaar is.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen