De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Apple toont opvolger van Thunderbolt Display in handleiding Mac mini’

Lars Paijmans
5 november 2018, 8:58
2 min leestijd
‘Apple toont opvolger van Thunderbolt Display in handleiding Mac mini’

Na een mislukte samenwerking met LG werkt Apple aan een eigen opvolger van het Thunderbolt Display. Het bedrijf lijkt zelf de eerste afbeelding ervan alvast te hebben gedeeld.

Lees verder na de advertentie.

Apple display 2019 op komst?

Vorige week onthulde Apple voor het eerst in jaren een nieuwe Mac mini tijdens de laatste Apple-keynote van het jaar. Nu de eerste exemplaren bij gebruikers bezorgd worden, krijgen we ook een beeld van de inhoud van de verpakking.

Hier valt vooral de starthandleiding op, omdat hier een nog onaangekondigd scherm in staat, dat erg doet denken aan het Thunderbolt Display van Apple. De herkenbare schermvoet is onmiskenbaar van Apple, maar het schermpaneel is een stuk groter dankzij de veel smallere schermranden.

Apple display 2019

Of Apple simpelweg een afbeelding gemaakt heeft of dat dit daadwerkelijk het onaangekondigde scherm is, is lastig te bevestigen, al is de keuze wel opmerkelijk. Het laatste computerscherm dat Apple zelf uitbracht was het Thunderbolt Display, maar in 2016 liet het bedrijf weten te stoppen met het maken van deze monitors. In plaats daarvan verwees het bedrijf klanten naar derden en begon het de verkoop van LG-schermen in de Apple Store.

Dit leverde zoveel kritiek op van Apple-gebruikers dat het bedrijf een jaar later alweer op de beslissing terugkwam. In die aankondiging liet Apple weten al te werken aan een nieuwe Mac Pro met een bijbehorend scherm.

Volgend jaar in de winkels?

De Mac Pro verschijnt in 2019, dus ligt het voor de hand dat ook dit scherm volgend jaar in de winkels ligt. Tot nu toe hebben we nog niet veel gehoord over de kenmerken en specificaties van dit display, dus de afbeelding van vandaag is een welkome hint.

Het is niet de eerste keer dat Apple in de handleiding van een Apple-product informatie deelt over toekomstige producten. Zo stond de draadloze oplader AirPower vermeld in het boekje van de iPhone XS, wat doet vermoeden dat Apple de lader ondanks alle problemen nog niet heeft geannuleerd.

Lees ook: Twee aanwijzingen dat Apple AirPower nog niet heeft afgeschreven

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Mac mini
Apple Mac mini

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu