De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

CES 2017: de 7 gekste gadgets voor Apple-gebruikers

Lars Paijmans
6 januari 2017, 20:31
4 min leestijd
CES 2017: de 7 gekste gadgets voor Apple-gebruikers

De CES-beurs in Las Vegas is de grootste tech- en gadgetbeurs ter wereld, maar naast indrukwekkende apparaten worden er ook erg veel aparte en opmerkelijke apparaten aangekondigd. Dit zijn de beste en meest opmerkelijke CES 2017 gadgets.

Lees verder na de advertentie.

De opmerkelijkste CES 2017 gadgets

De Consumer Electronics Show trekt jaarlijks duizenden journalisten en fabrikanten naar Las Vegas. Hoewel de beurs voornamelijk volstaat met televisies, wasmachines en andere grote producten voor in het huishouden, barst het ook van de gadgets. Soms zijn het producten die je leven moeten verbeteren, vaak prullaria die vooral zeer opmerkelijk zijn. Wij hebben onze favoriete CES 2017 gadgets voor je verzameld: dit zijn de opmerkelijke producten die je moet missen. Op zoek naar meer? Bekijk ook ons overzicht van de beste gadgets voor je iPhone.

Actionsleeve

1. ActionSleeve

De Apple Watch is bedoeld om rond je pols te dragen, maar accessoiremaker Twelve South weet er een betere plek voor: tijdens het sporten weet je met deze ActionSleeve zeker dat je de smartwatch niet beschadigt.

Dankzij de band zou de Watch zelfs beter je hartslag kunnen meten, omdat hij strakker om je bovenarm zit dan om je pols. Handig als je tijdens het sporten handschoenen aantrekt. De band is vanaf nu beschikbaar voor €29,99.

Pop-I

2. POP-I

Een rugzak is leuk, maar een rugzak met een enorm E-Ink scherm op de achterkant is nog veel leuker. Tenminste, dat vinden de makers van de POP-I, een rugzak met een display die je aanstuurt met een bijbehorende app.

Hierop kun je zelf een afbeelding uploaden, die vervolgens op je rugzak verschijnt. Jij ziet daar tijdens het dragen natuurlijk niets van, maar de mensen om je heen wel. Je hebt de keuze uit een 4,7- of 10-inch display wat uiteraard invloed heeft op de prijs tussen de 100 en 400 dollar.

CES gadgets

3. FLIR One Pro

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus hebben een prachtige camera, maar de FLIR One Pro gaat nog een flinke stap verder. Klik deze camera in de Lightningpoort en je hebt ineens een professionele hittecamera die temperaturen tussen -20 en 120 graden kan detecteren.

Een uitkomst voor loodgieters en mensen die de kwaliteit van huizen moeten beoordelen. Met een klein tandwieltje kun je de connector verder uit laten steken, handig als je een robuuste case om je iPhone heen hebt zitten.

Withings Brush

4. Withings Smart Hairbrush

Withings, L’Oréal en Kérstase hebben de handen ineen geslagen om de ultieme haar-gadget te maken: een slimme kam die je met Bluetooth aan je iPhone koppelt. Sensoren in de kam herkennen patronen in je haar, waardoor de kwaliteit ervan bepaald kan worden. Algoritmes laten je vervolgens zien wat voor effect jouw ‘haarroutine’ voor effect heeft op de gezondheid van je kapsel.

Er is zelfs een microfoon aanwezig, die meeluistert hoe de kam door je haren glijdt. Hierdoor kan onder meer vastgesteld worden hoe droog je haar is en of je veel gebroken puntjes hebt. Dat van ons ging in ieder geval recht overeind staan toen we de prijs van 200 dollar zagen.

https://www.youtube.com/watch?v=qWjrTMLRvBM

5. AirBar

De Touch Bar op de nieuwe MacBook Pro is mooi, maar misschien niet overtuigend genoeg om een gloednieuwe laptop voor in huis te halen. De AirBar is een goedkope tussenoplossing, die bovendien het volledige scherm van een MacBook Air aanrakingsgevoelig kan maken.

Je plakt de AirBar als kleine strip onderaan je scherm, die vervolgens onzichtbaar licht over je display schijnt. Je hebt geen trackpad of muis meer nodig, want je kunt vervolgens je vinger gebruiken op het hele scherm. Het is nog even afwachten hoe dit in de praktijk werkt, aangezien macOS er natuurlijk niet op gebouwd is om met vingertoppen aangestuurd te worden.

Dosime

6. Dosime stralingsmeter

Ben je wat pessimistischer over het komende jaar, en zoek je een gadget die bij die levenshouding past? Dan is er de Dosime, een stralingsdetector met die je kunt koppelen aan je smartphone. Ben je bang voor de straling van een kerncentrale in de buurt, of bevreesd voor een wereld waarin kernwapens gebruikt worden, dan haal je de Dosime in huis.

De Dosime scant iedere vier seconden op X-rays en gammastraling in de buurt. Via Bluetooth zit de Dosime aan je smartphone en krijg je automatisch een notificatie als er iets mis gaat. Kost 249 dollar, maar ben je wel net wat beter voorbereid op de nucleaire apocalyps.

CES 2017 gadgets

7. Simplehuman Sensor Can

In de toekomst wordt alles stemgestuurd, zelfs je prullenbak, als het aan het team van Simplehuman ligt. Het bedrijf introduceerde als een van de meest opvallende CES 2017 gadgets de Sensor Can. Deze afvalbak gaat automatisch open als je er ‘open can’ of ‘open sesame’ tegen roept. Ideaal voor de momenten dat je handen vol zitten met troep.

Geen zin om te praten tegen de ontvanger van je afval? Er is gelukkig ook een bewegingsdetector, waardoor de klep al open gaat met een enkele zwaai. Leuke extra is dat de Sensor Can automatisch nieuwe vuilniszakken voor je kan bestellen als je door de voorraad heen bent. De adviesprijs ligt net iets onder de 200 euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu